African style στο σπίτι σας

Η Αφρική μας έχει κληροδοτήσει ένα ιδιαίτερο στυλ διακόσμησης τόσο μοναδικό όσο κι η ήπειρος αυτή. Το αφρικανικό στυλ χαρακτηρίζεται από τα γήινα κι έντονα χρώματα. Όλοι οι τόνοι της ώχρας, της terracotta, του καφέ, του χρυσού και του βαθύ πορτοκαλί είναι εδώ!

Στο κλασικό αφρικανικό μοτίβο θα βρούμε έντονα το μαύρο και το λευκό σε δυναμικά γεωμετρικά σχέδια στους χώρους. Τα φυσικά υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο: λινό, ξύλο κι άλλα. Στόχος είναι ν’ αναδεικνύεται η απόλυτη αρμονία κι η λιτή πολυτέλεια του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα φυσικά στοιχεία του αφρικανικού στυλ εμφανίζονται όλο και περισσότερο στα σπίτια μας, καθώς επιθυμούμε να διατηρήσουμε μια σύνδεση με τη φύση. Η αξία της χειροτεχνίας μέσα από τις παραδοσιακές τεχνικές γίνεται όλο και πιο εμφανής, αφού αυξάνεται η ζήτηση για αυθεντικά, μοναδικά κομμάτια διακόσμησης.

Μαγέψτε με γήινους τόνους

Στην παλέτα των αφρικανικών χρωμάτων κυριαρχούν κυρίως οι θερμοί τόνοι που περιέχουν αποχρώσεις: καφέ όπως οι Ballerina Tutu CS575, Java CS373 κι Pecan Tan CS238, τερακότα, βαθύ κίτρινο και πορτοκαλί όπως η Deep Copper CS758, ώχρας όπως οι Sprout CS153 κι Sweet Valley CS1063, μπορντό και μπεζ. Αποχρώσεις που θυμίζουν όχι μόνο τον ήλιο και το χώμα αλλά και χρώματα της φύσης.

Πρόκειται για μια ομάδα χρωμάτων που ταιριάζουν τόσο αρμονικά, τόσο ως κύρια χρώματα στους τοίχους σας, όσο και ως κυρίαρχες αποχρώσεις για αξεσουάρ και έπιπλα, δημιουργώντας μια άμεση αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας- και όταν συνδυάζονται με υλικά όπως το ξύλο, το δέρμα, το λινό, το τελικό αποτέλεσμα εκπέμπει πολυτέλεια κι είναι εγγυημένο.

Επιλέξτε φυσικές αποχρώσεις

Μπορείτε διαφορετικά να επιλέξετε μια συνολικά πιο απαλή αφρικανική εμφάνιση επιλέγοντας ένα καθαρό φόντο και ενσωματώνοντας φυσικές αποχρώσεις όπως τα off-white Auta White CS021 κι Cedar Breath CS206, το μπεζ, το γκρι Fresh Linen CS117 και Harbor Sone CS103, το μαύρο και τα ανοιχτά καφέ-κίτρινα Carley’s Rose CS517, Antiquity CS342 και Dust Fire CS467. Με τη βοήθεια φυσικού φωτός στο χώρο, το αποτέλεσμα θα είναι κομψό και πολυτελές.

Σημείωση: ένα συνολικό μινιμαλιστικό στυλ εσωτερικής διακόσμησης απλώς θα ενισχύσει την οπτική δύναμη και το τελικό αποτέλεσμα αυτής της επιλογής.

Δημιουργήστε αντιθέσεις

Μια ακόμη επιλογή είναι να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίθετες μεταξύ των αποχρώσεις. Παίξτε με αντικείμενα διακόσμησης σε ανοιχτούς τόνους, όπως καλάθια, χαλιά ή λευκά είδη σπιτιού, και συνδυάστε τα με ένα σκούρο χρώμα φόντου για αντίθεση ή το αντίστροφο. 

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίντε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε online  τα Color Samples (διαθέσιμα και στις 1.694 αποχρώσεις) ώστε να διαπιστώσετε αν τα χρώματα που επιλέξατε ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και στο δωμάτιο που θέλετε να βάψετε.

Για περισσότερα στυλ διακόσμησης και ιδέες χρωμάτων δείτε το έντυπο «Ταξίδι στο Χρώμα» online  ή προμηθευτείτε το από το συνεργαζόμενο δίκτυο.