Kαλοκαίρι 2023: Τα 6 πιο μοντέρνα χρώματα για το σπίτι

Όταν μιλάμε για σχεδιασμό ή ανανέωση σχεδιασμού στο σπίτι, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι το χρώμα! Το να αλλάξουμε χρώμα στα δωμάτια είναι μία ευχάριστη και δημιουργική εργασία (DIY) που οι περισσότεροι υλοποιούμε με χαρά και σχετική ευκολία. Το σημείο που θέλει μεγαλύτερη προσοχή στο όλο εγχείρημα είναι το δωμάτιο που θα κάνουμε την αλλαγή και η αντίληψή μας για το χώρο αυτό.

Οι ουδέτερες αποχρώσεις χρωμάτων είναι πάντα in κάθε εποχή αλλά το καλοκαίρι φαίνεται πως οι περισσότεροι αναζητάμε πιο διασκεδαστικά και τολμηρά χρώματα! Η αλλαγή σε ένα χώρο μπορεί να επιτευχθεί είτε με το βάψιμο ενός τοίχου δίνοντάς του έμφαση, είτε ενός επίπλου ή ακόμη και με κάτι μικρό όπως το βάψιμο της κάσας μίας πόρτας. Αρκούν μερικές μόνο στρώσεις για ν’ αλλάξουν εντελώς την ατμόσφαιρα ενός χώρου.


Εδώ σας έχουμε τα 6 πιο μοντέρνα χρώματα βαφής για την καλοκαιρινή σεζόν.

Κόκκινο & Πορτοκαλί

Δύο από τους πλέον ζεστούς τόνους αυτό το καλοκαίρι είναι οι κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Σκεφτείτε ζωηρές αποχρώσεις αυτών των χρωμάτων όπως οι Valencia CS730 και Acapulco Sun CS821 να χαρίζουν τις αντιθέσεις και το φως που αναζητάτε στο χώρο σας. Οι αποχρώσεις δεν τελειώνουν εδώ, είναι πολλές κι οι συνδυασμοί τους, ακόμα περισσότεροι. Τολμήστε να τις δοκιμάσετε σ’ έναν τοίχο του σπιτιού κι απολαύστε τ’ αποτελέσματα.

Λιλά

Όσοι αναζητούν μια διαφορετική κι ίσως «ιδιόρρυθμη» απόχρωση για τη σεζόν, θα λατρέψουν την Novel Lilac CS628. Ιδανική για να βάψετε μία vintage συρταριέρα ή ν’ αλλάξετε ένα κλασσικό καφέ τραπεζάκι δίνοντάς του νέα διάσταση. Η Novel Lilac CS628 είναι η απόχρωση που θα προσθέσει μια διακριτική πινελιά κι επιπλέον γοητεία στα υπνοδωμάτια ή /και τους χώρους εργασίας που θα το χρησιμοποιήσετε. Είμαστε σίγουροι πως θα δημιουργηθεί μια ονειρική κι ευφάνταστη ατμόσφαιρα που θ’ ανεβάσει το επίπεδο του χώρου σας ενώ θα το κάνει να δείχνει ακόμη πιο εκλεπτυσμένο.

Μπλε

Ποιο είναι το χρώμα που θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι; Μα φυσικά το μπλε! Το Blue Lobster CS1485 απογειώνει το σπίτι δίνοντάς του pop διάθεση ενώ παράλληλα χαρίζει μία αίσθηση γαλήνης. Είναι το χρώμα που θα σας προσφέρει αίσθηση ζεστασιάς και θα γεφυρώσει άνετα το χάσμα μεταξύ κλασικού και μοντέρνου. Δοκιμάστε το τόσο σε έναν τοίχο για να δώσετε έμφαση, όσο και σε έπιπλα και διακοσμητικά.

Πετρόλ

Το πετρόλ είναι ένα εκλεπτυσμένο χρώμα, τολμηρό αλλά ταυτόχρονα χαλαρωτικό και γαλήνιο. Προτείνουμε να δοκιμάσετε την απόχρωση Sea Trident CS1338. Κάνει το χώρο πιο προσιτό και την ατμόσφαιρα πιο άνετη. Παράλληλα προσθέτει βάθος και χαρακτήρα, δημιουργώντας ένα σαγηνευτικό οπτικό αποτέλεσμα.

Σομόν

Το μπεζ είναι ένα από τα αγαπημένα ουδέτερα χρώματα. Οι μαλακές και ζεστές ουδέτερες αποχρώσεις του ροδακινί είναι η τάση του καλοκαιριού. Είναι τα χρώματα που αντικατοπτρίζουν μία αίσθηση παιχνιδιού κι αισιοδοξίας ειδικά αν χρησιμοποιηθούν σ’ ένα δωμάτιο που έχει ανάγκη για έντονα και φωτεινά χρώματα. Η απόχρωση Sumptuous Peach CS459 προσφέρει μία γλυκιά έντονη αίσθηση περισσότερη από όλες τις μπεζ αποχρώσεις. Επιλέξτε εκείνες που θυμίζουν ηλιοβασιλέματα κι αμμώδεις αμμόλοφους αφού είναι ζωηρές και κατάλληλες για το καλοκαίρι, ενώ παραμένουν απαλές και φυσικές.

Η απόφαση για το χρώμα που θα βάψετε το τοίχο του σπιτιού σας, μπορεί να είναι δύσκολη ή να είστε σε δίλλημα. Γι’ αυτό αν δεν είστε σίγουροι ποιο χρώμα ταιριάζει, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα Color Samples CS127 – συσκευασία 0.375lt me 3.99€ που μπορείτε να τα αγοράσετε online. Με την πλούσια γκάμα αποχρώσεων ΄δοκιμάζετε΄ την απόχρωση που διαλέξατε και την εφαρμόζετε να δείτε πως ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα.

Πειραματιστείτε και βρείτε το κατάλληλο χρώμα που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σας και δημιουργήστε το δικό σας αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό στο σπίτι σας!