Ιδέες διακόσμησης – Meditarrenean Aura

Μεσογειακό στυλ διακόσμησης

Το μεσογειακό στυλ μας ταξιδεύει στις χώρες της Νότιας Ευρώπης που διαθέτουν μοναδικό ταμπεραμέντο. Κάθε χώρα χρησιμοποιεί τα δικά της χρώματα, υφάσματα, υφές κι υλικά, με επιρροές από την τοπική της κουλτούρα. Όλες όμως παραμένουν πιστές στην αίσθηση ζεστασιάς και φιλοξενίας που τις διακρίνουν.

Έπιπλα μαροκινής προέλευσης, ζωντανά χρώματα, ψηφιδωτές τοιχογραφίες από μπλε, κίτρινες και σκούρες κόκκινες πέτρες φέρουν άρωμα Ισπανίας.

Το απόλυτο λευκό στους τοίχους, οι τόνοι του μπλε, του τιρκουάζ και του πράσινου σμαραγδί μας μεταφέρουν στα νερά των Ελληνικών θαλασσών.

Οι γήινοι τόνοι και τα βαθιά χρώματα όπως η ώχρα, η τερακότα, τα κόκκινα, τα καφετιά κι οι αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου, μας ταξιδεύουν στην Ιταλική εξοχή.

Μπλε μεσογειακές αποχρώσεις

Βουτήξτε στην τάση του μεσογειακού σχεδιασμού του σπιτιού, επιλέγοντας μπλε αποχρώσεις που χαρίζουν φρεσκάδα και δροσιά. Χρησιμοποιήστε μπλε όπως το Starfish Cove CS1470 στις αυλές και τα μπαλκόνια, συνδυάζοντας γλάστρες σε τερακότα Forbidden Magenta CS702 για να έχετε το απόλυτο μεσογειακό style. Αναδείξτε τα με ένα off-white ουδέτερο χρώμα τοίχου όπως το White Whisper CS006 που δένει αρμονικά τόσο με το μπλε, όσο και με την τερακότα. Μια παλέτα που θα απελευθερώσει την δημιουργικότητά σας.

Αν θέλετε να φέρετε την Ελληνική ομορφιά στο δικό σας σπίτι, ξεκινήστε από τους τοίχους με ένα απαλό γκρι απόχρωσης Pearl Gray CS003 επιτρέποντας στο χώρο οι συνδυασμοί και οι αντιθέσεις να γίνουν εύκολα. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει το μπλε χρώμα που χαρακτηρίζει πλήρως την ελληνική κουλτούρα. Όποια απόχρωση κι αν επιλέξετε, σκούρα όπως η Blue Lobster CS1485 ή ανοιχτή Elegant Sky CS1483, εφαρμόστε την στα παραθυρόφυλλα, την πόρτα και σε μικρές γωνίες για να έχετε ένα μοναδικό μεσογειακό αποτέλεσμα.

Πράσινες αποχρώσεις

Ανακαλέστε τους αμπελώνες της Ελλάδας με πράσινα χρώματα. Οι πράσινες αποχρώσεις που συναντώνται στη Μεσόγειο έχουν ένα απίστευτο βάθος χρώματος, το οποίο ξεχωρίζει από τον αντίθετο, γαλάζιο ουρανό.

Προσθέστε βαρύτητα στους εξωτερικούς σας χώρους με την τιρκουάζ απόχρωση Venetian Waters CS1091. Συνδυάστε την με φυτά και λουλούδια για μια χαλαρή μεσογειακή αύρα. Για το εσωτερικό, δημιουργήστε μία φιλόξενη ατμόσφαιρα με συνδυασμό του γαλάζιου Ideal Sea CS1427 και του μπεζ Nostalgia White CS030.

Γήινες αποχρώσεις

Για έναν έντονο συνδυασμό ανατρέξτε στην γη της Μεσογείου. Εδώ σας προτείνουμε για βασικο χρώμα τοίχου τη μπεζ απόχρωση Dover White CS032 και ένα γαλάζιο Sweet Bluette CS1496 σε πλακάκια τοίχου ή ντουλάπια, χαρίζοντας μια vintage πινελιά. Προκαλέστε αντιθέσεις με το βαθύ μπλε Blue Dragon CS1514 στα έπιπλα του χώρου. Ένα ιδανικό color compo για κουζίνες.

Για την εξωτερική όψη του σπιτιού σας δοκιμάστε να δώσετε φως και ζωντάνια με την χρυσαφένια απόχρωση Gold Lighting CS889. Σε συνδυασμό με μία πράσινη πόρτα εισόδου απόχρωσης Valleyview Green CS1192, καθώς και με βάζα σε γκρι χρώμα Artist’s Canvas CS115 μπορείτε να δώσετε έναν άλλο χαρακτήρα στο σπίτι σας.

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίνετε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε online  τα Color Samples (διαθέσιμα και στις 1.694 αποχρώσεις) ώστε να διαπιστώσετε αν τα χρώματα που επιλέξατε ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και στο δωμάτιο που θέλετε να βάψετε.

Για περισσότερα στυλ διακόσμησης και ιδέες χρωμάτων δείτε το έντυπο «Ταξίδι στο Χρώμα» online  ή προμηθευτείτε το από το συνεργαζόμενο δίκτυο.