3+1 χρώματα για παιδικό δωμάτιο!

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και το timing για να φτιάξετε ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο! Τα παιδιά γίνονται ακόμη πιο παραγωγικά όταν λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που τους αρέσει. Τα ιδανικά χρώματα για παιδικό δωμάτιο είναι εκείνα που δημιουργούν όμορφη ενέργεια στο χώρο αλλά ταυτόχρονα βοηθούν το παιδί να συγκεντρωθεί στις δραστηριότητες του.

Πώς ο χαρακτήρας του παιδιού σχετίζεται με τα χρώματα;

Κάθε παιδί έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας του είναι ένας πολύ καλός οδηγός για το πώς να βάψετε το δωμάτιο του. Τα πιο εσωστρεφή παιδιά προτιμούν πιο ήπιες αποχρώσεις γύρω τους. Η ηρεμία και η ισορροπία που προκαλούν οι παστέλ αποχρώσεις ή τα ουδέτερα χρώματα ταιριάζουν τέλεια με την ψυχοσύνθεση τους και τα κάνουν να νιώθουν άνετα στον προσωπικό τους χώρο. Αντίθετα, τα παιδιά που είναι πιο εξωστρεφή αγαπούν τα εκκεντρικά χρώματα και τις έντονες αντιθέσεις, καθώς νιώθουν οικεία με την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που δημιουργούν.

Μήπως, όμως, έχει έρθει η στιγμή να πειραματιστείτε; Τίποτα δεν προσφέρει μεγαλύτερη χαρά στα παιδιά από μια έκπληξη! Μπορείτε να επιλέξετε χρωματικούς συνδυασμούς που να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα τωρινά χρώματα του παιδικού δωματίου ή να κάνετε έναν συνδυασμό παστέλ και έντονων χρωμάτων που να δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Μπορείτε, επίσης, να ρωτήσετε το παιδί σας τι χρώματα προτιμάει και να εμπνευστείτε από τις απαντήσεις του.
Για κάθε ιδέα υπάρχουν και τα κατάλληλα χρώματα!

4 υπέροχα χρώματα για παιδικό δωμάτιο

Παρακάτω σας προτείνουμε 4 μοναδικά χρώματα, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν τέλεια τόσο με παστέλ, όσο και με έντονες αποχρώσεις.

Λευκό

Off White | CS1664

Το λευκό ενθαρρύνει την ηρεμία και την ισορροπία στο παιδικό δωμάτιο. Αν συνδυαστεί με έντονες αποχρώσεις, κάνει ακόμη πιο δυνατή την ενέργεια στην ατμόσφαιρα ενώ οι παστέλ αποχρώσεις κοντά του διοχετεύουν ακόμη μεγαλύτερη αρμονία στο χώρο. Είναι ιδανική βάση για κάθε χρωματική σύνθεση.

Κίτρινο

Yellow Tulips | CS943

Το ανοιχτόχρωμο κίτρινο ταιριάζει και σε κάθε δωμάτιο. Η όμορφη ενέργεια που σκορπίζει στο χώρο μειώνει απευθείας το άγχος και βοηθάει πολύ στη συγκέντρωση. Ταιριάζει απόλυτα με παστέλ αποχρώσεις αλλά μπορεί να δημιουργήσει και ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα όταν συνδυαστεί με σκούρα χρώματα, όπως το μπλε.

Γαλάζιο 

Sea Holly | CS1419

Το γαλάζιο αποτελεί αγαπημένο χρώμα των παιδιών! Είναι ένα χρώμα που αποπνέει χαρά και θετική ενέργεια. Μπορεί να συνδυαστεί πολύ όμορφα με λευκό αλλά και με απαλές αποχρώσεις της  λεβάντας, το οποίο θα δημιουργήσει ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Γκρι

Aged Aloe | CS200

Το γκρι αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική του λευκού. Δημιουργεί μια πιο σύγχρονη αισθητική στο χώρο γι’ αυτό συνδυάζεται τέλεια με τα κλασικά χρώματα που συναντάμε στα παιδικά δωμάτια: το ροζ και το γαλάζιο.

Για να διατηρήσετε καθαρούς τους τοίχους του δωματίου χρησιμοποιήστε τοEASY WASH Ακρυλικό Χρώμα Απώθησης Λεκέδων Ματ CS 415  της Colorstyle Paint! Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ακρυλικό χρώμα που εξασφαλίζει προστασία από λεκέδες, γδαρσίματα και μαύρα σημάδια. Είναι ιδανικό για παιδικά δωμάτια!

 

Αυτά είναι, λοιπόν, κάποια από τα πιο όμορφα χρώματα για παιδικό δωμάτιο! Καλό να θυμόμαστε ότι δεν κάνουμε διακρίσεις στα χρώματα και είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβουμε τα παιδιά στη διαδικασία επιλογής χρώματος.

 

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίντε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα δοκιμαστικό δείγμα από τις 1.694 αποχρώσεις μας ώστε να διαπιστώσετε αν το χρώμα που επιλέξατε ταιριάζει πραγματικά στο παιδικό δωμάτιο που θέλετε να βάψετε.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!