Τι χρώμα να βάψω το φοιτητικό μου σπίτι

Μόλις παραλάβατε τα κλειδιά για το νέο σας φοιτητικό σπίτι και ήδη τα όνειρα και οι εικόνες έχουν αρχίσει να σας κατακλύζουν! Τώρα καλείστε να ανταπεξέλθετε με επιτυχία σε ένα πρωτόγνωρο και ιντριγκαδόρικο challenge: Να διαχειριστείτε με τον πιο έξυπνο και value for money τρόπο τα περιορισμένα τετραγωνικά που σας δίνονται, για να χωρέσετε μέσα σε αυτά το προσωπικό σας γούστο, αφήνοντας ταυτόχρονα χώρο και στην πρακτικότητα των καθημερινών απαιτήσεων.
Μέσα σε όλες αυτές τις σκέψεις, θυμηθείτε ότι: Η ζωή χρειάζεται χρώμα, τόλμη και φαντασία, επομένως επιλέξτε σοφά τα χρώματα που θα βάψουν τους τοίχους του νέου σας σπιτιού, καθότι πλέον αυτοί οι τοίχοι θα φωτίζουν όχι απλά την κάθε σας μέρα αλλά και μερικά, ίσως, από τα ομορφότερα χρόνια της ζωής σας!

 

Λάμψη και φως με μοντέρνες και έντονες αποχρώσεις

Το να προσθέσετε φως -ειδικά στα πιο σκοτεινά δωμάτια- θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά τόσο στην συνολική αισθητική του χώρου όσο και στην ψυχολογία σας. Επιλέξτε ανάμεσα στις μοντέρνες και έντονες αποχρώσεις της Colorstyle Paint, ξεφυλλίζοντας την ηλεκτρονική της βεντάλια. Εμπνευστείτε με Wild Parrot CS1240 -και συνδυάστε την για ακόμα πιο δυναμικά αποτελέσματα με Tea Leaves CS 124 ή/και με Antique Linen CS 165- αλλά και με Vienna Lake CS1420 (είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με τις γήινες και ουδέτερες αποχρώσεις των Shark’s Shadow CS 1647 και Power White CS 1634).

Για ακόμα πιο τολμηρό και ζωηρό στυλ, δοκιμάστε την απόχρωση Tiger Forest CS952 (αν θέλετε να την “κατεβάσετε” συνδυάστε την με την London Haze CS 195 αλλά και με την Moth Mist CS 144), την Elf Hills CS1226, την GemStone CS1330 ή την Whip Lash CS692.

 

Keep it simple

Από την άλλη, εάν ανήκετε σε εκείνους που προτιμούν τους πιο “ήσυχους” τόνους και οι παλέτες των παστέλ, των πιο ουδέτερων, απαλά γήινων ή ακόμα και των off white αποχρώσεων, σας ηρεμούν και σας εμπνέουν, δεν έχετε παρά να επιλέξετε ανάμεσα στα διαχρονικά ακαταμάχητα Blue Mountain CS1593, Thunder Star CS1642, Acapulco Rose CS 529, Danali CS262 και Minimal White CS037. Βρείτε την απόχρωση που σας ταιριάζει και απογειώστε το αποτέλεσμα μέσα από τους προτεινόμενους συνδυασμούς της Colorstyle Paint. 

 

Color Blocking με γεωμετρίες

Για μία ακόμα πιο φρέσκια, μοντέρνα και νεανική ματιά επιλέξτε τη μέθοδο του Color Blocking στους τοίχους με τη φιλοσοφία των γεωμετρικών μοτίβων σε διαφορετικές αποχρώσεις. Πειραματιστείτε και μόνοι σας επιλέγοντας τα χρώματα που σας ταιριάζουν (συνήθως 2-3 διαφορετικούς κωδικούς) και με τη χρήση χαρτοταινιών, δημιουργήστε γεωμετρικά κοψίματα ή γραμμές ανάλογα με το ύφος και το χρώμα που θέλετε να κυριαρχήσει στο χώρο σας.

Για παράδειγμα επιλέξτε μία κεντρική επιφάνεια στην απόχρωση Novel Lilac CS628 ή την Aqua Marina CS1509, συνδυασμένη με μικρότερα γεωμετρικά μοτίβα στις αποχρώσεις Cat’s Eye CS1611 και Crushed Pansy CS 1515.