Ιδέες Διακόσμησης – Minimalist Touch

‘‘Less is more!’’. Αυτή είναι η γνωστή σε όλους μας φράση που χαρακτηρίζει το Mινιμαλιστικό στυλ. Επικράτησε τον 20ο αιώνα και έγινε γνωστό για την απλότητα αλλά και την προσέγγιση που τονίζει πως «καθετί χρειάζεται ένα λόγο κι ένα μέρος για να υπάρχει». Στο Μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης οι χώροι είναι ανοιχτοί, έχουν λειτουργικά έπιπλα, πολύ φως, φυσικούς ή/και ουδέτερους τόνους χρωμάτων. Οι καθαρές γραμμές και τα απλά κομμάτια που χρησιμοποιούνται τονίζουν περισσότερο το τι δεν βλέπουμε στο χώρο από το τι πραγματικά υπάρχει.

 

Μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης

Ο μινιμαλισμός έχει να κάνει με τη χρήση των απολύτως απαραίτητων στοιχείων για τη δημιουργία ενός απλού και ξεκάθαρου χώρου. Χαρακτηρίζεται από την απλότητα, τις καθαρές γραμμές και το μονόχρωμο μοτίβο.
Η μινιμαλιστική διακόσμηση αναδεικνύεται μέσα από το φυσικό φωτισμό και τα επιλεγμένα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

Τολμηρές Αποχρώσεις: Κίτρινο & Petrol

Ένας κίτρινος τοίχος – απόχρωση Banana Slice CS847, είναι βέβαιο ότι θα κάνει την κρεβατοκάμαρά σας να φαίνεται πιο φιλόξενη, ενώ αν θέλετε μουσταρδί αποχρώσεις, όπως η Mustard Gold CS954, τότε το υπνοδωμάτιο θα αποκτήσει επιπλέον κομψότητα! Αφού γίνει η επιλογή απόχρωσης, σημαντικό είναι να σκεφτείτε αν πρόκειται για έναν τοίχο ή για περισσότερους. Παράλληλα, η προσθήκη  ταπετσαρίας σε κίτρινους τόνους είναι ένας διαφορετικός τρόπος ανάδειξης του χρώματος.

­Εναλλακτικά μια τολμηρή λύση είναι να κινηθείτε σε petrol τόνους όπως η Skycap CS1442 και να αγκαλιάσετε αυτό το χρώμα με πιο ανοιχτές γκρι αποχρώσεις όπως το Crystal Orchid CS1543 ή το Fossil Lake CS1650. Αυτό το χρώμα σας επιτρέπει να παίξετε με έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, όπως μια πολυθρόνα ή λευκά είδη, σε ένα έντονο κίτρινο χρώμα για να δημιουργήσετε αντιθέσεις.

Καφέ & γκρι αποχρώσεις

Τα γήινα χρώματα, βασικός εκπρόσωπος των οποίων είναι το καφέ, είναι ιδανικά για μια κομψή, αλλά και χαλαρωτική διακόσμηση σπιτιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις του καφέ για τον κύριο τοίχο, ή και σε περισσότερους τοίχους ενός χώρου.

Μη ξεχνάμε ότι το καφέ είναι ένα χρώμα που υπάρχει αρκετά σε ορισμένα σπίτια, είτε σε έπιπλα είτε σε πατώματα. Καλό είναι να αποφύγουμε την μεγάλη ποσότητα ίδιας βάσης χρώματος αλλά διαφορετικής τονικότητας γιατί είναι πιθανό να δημιουργηθεί ανισορροπία.

 Είναι γεγονός, ότι τα καφέ ξύλινα πατώματα είναι πολύ αγαπημένα. Έχουν την αίσθηση του κλασικού, το οποίο δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Αναλόγως το καφέ του πατώματος σας μπορείτε να κινηθείτε σε greige αποχρώσεις όπως η High Society CS166 και σε έναν πιο ανοιχτό τόνο γκρι Modern Gray CS164 ή και σε καφέ/μπεζ όπως το Mexican Beige CS288.

Καθαρές, κομψές γραμμές

Όπως είναι αναμενόμενο, η minimal διακόσμηση επικεντρώνεται στις καθαρές, κομψές γραμμές, αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για την αρχιτεκτονική. Από το άπλετο φυσικό φως μέχρι τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα στοιχεία σε όλο το σπίτι σας. Συνδυάστε ένα ανοιχτό γκρι Plain Barren CS101 με ένα απαλό ροζ Shy Smile CS578 και δημιουργήστε μια ήσυχη και δυναμική ταυτόχρονα ατμόσφαιρα.

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίντε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε online  τα Color Samples (διαθέσιμα και στις 1.694 αποχρώσεις) ώστε να διαπιστώσετε αν τα χρώματα που επιλέξατε ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και στο δωμάτιο που θέλετε να βάψετε.

Για περισσότερα στυλ διακόσμησης και ιδέες χρωμάτων ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram και δείτε το έντυπο «Ταξίδι στο Χρώμα» online  ή προμηθευτείτε το από το συνεργαζόμενο δίκτυο.