DIY: Πώς να βάψετε σωστά τον ξύλινο φράχτη σας!

Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη κι αυτό σημαίνει ότι τα απογεύματα που θα απολαύσετε τον κήπο σας είναι ακόμη πολλά! Οι ξύλινες φράχτες αποτελούν πραγματικά στολίδια για τον εξωτερικό χώρο καθώς το χρώμα του ξύλου κάνει ακόμη πιο έντονη την αίσθηση της φύσης. Αν αναρωτιέστε πώς να βάψετε σωστά τον ξύλινο φράχτη του κήπου σας, ήρθε η στιγμή να λυθούν όλες σας οι απορίες! Η ατμόσφαιρα του κήπου θα γίνει ακόμη πιο όμορφη, αρκεί να ακολουθήσετε τη διαδικασία βήμα – βήμα.

Τι περιλαμβάνει η προετοιμασία;

Η προετοιμασία είναι τόσο σημαντική, όσο το βάψιμο. Μια σωστή βάση εξασφαλίζει πάντα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο εκτός από ομορφιά έχει και διάρκεια στο χρόνο.

Για να προετοιμάσετε σωστά την ξύλινη επιφάνεια του φράχτη, κάντε τα εξής βήματα:

Βήμα 1

Ελευθερώστε το χώρο γύρω από το φράχτη. Κόψτε το γρασίδι, τα λουλούδια ή ό,τι άλλο βρίσκεται κοντά του. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι τίποτα δε θα κολλήσει πάνω στην επιφάνεια, όσο στεγνώνει το χρώμα.

Βήμα 2

Αν χρειάζεται κάποιο μέρος του φράχτη επισκευή, είναι η κατάλληλη στιγμή να το φροντίσετε. Ελέγξτε αν οι βίδες και τα καρφιά εξασφαλίζουν σταθερότητα στην κατασκευή ή αν έχει σαπίσει το ξύλο σε κάποιο σημείο.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το ήδη ξεθωριασμένο χρώμα και τρίψτε την επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία. Αν υπάρχουν σημεία πολύ τραχιά, επιμείνετε μέχρι να γίνουν ένα με το σύνολο της επιφάνειας.

Βήμα 4

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε μια λεκάνη με νερό και πλύνετε καλά το φράχτη. Αν οι βρωμιές ή οι λεκέδες δε φεύγουν, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό γι’ αυτή τη δουλειά. Στη συνέχεια, αφήστε τον να στεγνώσει. Μην ξεκινήσετε να ασταρώνετε, εάν δεν έχετε βεβαιωθεί ότι η επιφάνεια έχει στεγνώσει πλήρως. Αφήστε να περάσει ένα 24ωρο για σιγουριά.

Βήμα 5

Επιλέξτε αστάρι ειδικό για εξωτερικούς χώρους και εφαρμόστε το με πινέλο ή βούρτσα. Αν οι σανίδες του ξύλου είναι οριζόντιες, κάντε οριζόντιες κινήσεις ενώ αν είναι κάθετες, βάψτε τες από πάνω προς τα κάτω. Αφήστε το αστάρι να στεγνώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε να βάφετε.
.

Tips: Πώς να βάψετε σωστά τον ξύλινο φράχτη

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να βάψετε την επιφάνεια του φράχτη με το αγαπημένο σας χρώμα! Πριν ξεκινήσετε, απλώστε ένα πανί ή έναν μουσαμά σε όλο το μήκος του φράχτη για να λερώσετε όσο το δυνατόν λιγότερο.

 

Tip 1:  Δοκιμάστε το χρώμα σε ένα μικρό τμήμα του φράχτη και αφήστε το να στεγνώσει καλά. Έτσι, θα ελέγξετε αν σας αρέσει το χρώμα που επιλέξατε κι αν εφαρμόζει στο ξύλο χωρίς προβλήματα. Επισκεφτείτε τα σημεία πώλησης της Colorstyle Paint και επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα.

 

Tip 2:  Βάψτε τις ξύλινες σανίδες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τις ασταρώσατε. Προσπαθήστε να μην περάσετε πολλές φορές τα ίδια σημεία ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Tip 3: Αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο, ελέγξετε για τυχόν σημεία που δεν έχουν βαφτεί καθόλου ή δεν έχουν βαφτεί σωστά. Πάρτε το πινέλο και περάστε τα με απαλές κινήσεις.



Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε τον ξύλινο φράχτη σας να μοιάζει καινούργιος. Η εικόνα του θα ανανεώσει με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα του κήπου σας! Επισκεφτείτε το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων της Colorystyle Paint και προμηθευτείτε όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζεστε για το βάψιμο.  

 

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!