DIY: Πώς να βάψετε τον τοίχο του κήπου σας!

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσετε τον κήπο σας! Είναι αναμφισβήτητα το πιο αγαπημένο μέρος όλων στο εξοχικό σπίτι καθώς εκεί μπορείτε να απολαύσετε  με την ησυχία σας την ομορφιά της φύσης. Για να βάψετε τον τοίχο του κήπου σας το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και μεράκι! Αν το κάνετε σωστά, θα δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα που θα σας μείνει αξέχαστη όλο το καλοκαίρι.

 

Προετοιμασία

Πριν το βάψιμο, σειρά έχει η προετοιμασία. Είναι σημαντικό να έχετε αγοράσει ειδικά προϊόντα εξωτερικού χώρου όπως το HOUSESHIELD 100% Ακρυλικό Ματ CS 505 ή HOUSESHIELD 100% Ακρυλικό Ελαστομερές Αδιάβροχο CS 055 και να έχετε βρει την απόχρωση που θέλετε.

Δείτε τις αποχρώσεις εδώ: https://colorstylepaint.gr/fandeck/

Για να προετοιμάσετε σωστά τον τοίχο ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής:

  • Εντοπίστε τυχόν ρωγμές που έχουν προκληθεί στις πέτρες ή τα τούβλα. Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο υλικό για να τις στοκάρετε. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι η υγρασία δε θα διαπερνά τον τοίχο και δε θα εμφανίσει μούχλα. Αφού στεγνώσει το υλικό, τρίψτε με ένα γυαλόχαρτο την επιφάνεια του τοίχου για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεία. Τα προϊόντα της Colorstyle Paint γεφυρώνουν τις υπάρχουσες και μελλοντικές μικρές ρωγμές ώστε η επιφάνεια να παραμένει αδιάβροχη.
  • Καθαρίστε καλά την επιφάνεια του τοίχου. Αν έχετε λάστιχο με νερό στον κήπο, χρησιμοποιήστε το για ευκολία. Αφού στεγνώσει ο τοίχος, μπορείτε να ψεκάσετε την επιφάνεια με ένα μυκητοκτόνο για να τον προστατέψετε από τους μύκητες.
  • Αν ο τοίχος σας δεν έχει ξαναβαφτεί στο παρελθόν θα πρέπει πρώτα να ασταρωθεί. Ελέγξετε ότι έχει στεγνώσει καλά το αστάρι προτού προχωρήσετε με τη βαφή.
  • Για άψογο φινίρισμα και προστασία των σημείων που δε θέλετε να βαφτούν, εφαρμόστε την ειδική, προστατευτική ταινία

.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βάψετε τον τοίχο του κήπου σας σωστά!

Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, για το βάψιμο! Φροντίστε να κάνετε αυτή τη δουλειά μια μέρα που θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας ώστε να την κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η σωστή σειρά των βημάτων θα σας αποζημιώσει.

Για το βάψιμο θα χρειαστείτε ένα πινέλο και ένα ρολό βούρτσας. 



Βήμα 1

Ξεκινήστε να βάφετε πρώτα τις γωνίες του τοίχου με το πινέλο. Η βούρτσα δεν μπορεί να βάψει καλά τις άκρες σε αντίθεση με το πινέλο που προσφέρει άψογη κάλυψη. Αφού τελειώσετε με τις γωνίες, μπορείτε να βάψετε την υπόλοιπη επιφάνεια με τη βούρτσα.

 

Βήμα 2

Για να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα ξεκινήστε από την κορυφή του τοίχου και σιγά – σιγά καλύψτε την επιφάνεια μέχρι κάτω. Οι σταγόνες χρώματος που μπορεί να στάξουν στον τοίχο δε θα χαλάσουν το τελικό αποτέλεσμα καθώς, κατεβαίνοντας προς τα κάτω, θα τις απορροφήσει η βούρτσα.

 

Βήμα 3

Αφού στεγνώσει καλά η πρώτη στρώση χρώματος, εφαρμόστε τη δεύτερη στρώση. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες για να πετύχετε το φινίρισμα που θέλετε.

 

Εφαρμόζοντας, λοιπόν, τα τρία αυτά βήματα θα βάψετε σωστά τον τοίχο του κήπου σας και θα δώσετε μια ολοκαίνουργια νότα στο χώρο σας!

 

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!