DIY: Μετατρέψτε έναν τοίχο σε μαυροπίνακα σε 4 απλά βήματα!

Είναι εύκολο, πρακτικό και το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει! Ο τοίχος – μαυροπίνακας είναι μια ωραία και καινοτόμα ιδέα για τα δωμάτια του σπιτιού. Μπορείτε να τον δημιουργήσετε στην κουζίνα και να αφήνετε εκεί κάθε πρωί όμορφα μηνύματα στους αγαπημένους σας, πριν φύγετε για τη δουλειά. Επίσης, μπορείτε να τον γεμίσετε με inspirational quotes για να σας φτιάχνουν τη διάθεση ενώ πίνετε τον καφέ σας. Εκτός από τον τοίχο της κουζίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο του γραφείου σας ή φυσικά να βάψετε έναν τοίχο στο παιδικό δωμάτιο. Είμαστε σίγουροι πως ένας τοίχος μαυροπίνακας θα απελευθερώσει τη φαντασία των παιδιών σας και θα τα κάνει πιο δημιουργικά!

Τι χρώμα χρησιμοποιώ για να μετατρέψω έναν τοίχο σε μαυροπίνακα;

Πράγματι για μια τέτοια δουλειά χρησιμοποιούμε ένα ειδικό χρώμα, το χρώμα νερού. Το Chalkboard Paint της Colorstyle Paint είναι το ιδανικό προϊόν για να φτιάξετε τον DIY μαυροπίνακα σας. Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας ακρυλικό χρώμα, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε ξύλινες, μεταλλικές ή βαμμένες επιφάνειες. Διατίθεται σε οποιαδήποτε σκούρα απόχρωση θέλετε και προσφέρει ένα εντυπωσιακό, όμορφο αποτέλεσμα. Σε έναν χώρο που κυριαρχούν οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, ενδείκνυται το σκούρο πράσινο για μεγαλύτερη αρμονία. Αν, όμως, θέλετε να δημιουργήσετε μια έντονη αντίθεση, το μαύρο ή το γκρι σκούρο είναι η ιδανική επιλογή.

Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε τον τοίχο, πρέπει να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.

  • Τρίψτε καλά την επιφάνεια με ένα γυαλόχαρτο. Όσο πιο λεία είναι, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα νωπό πανί για να καθαρίσετε την επιφάνεια από την σκόνη ή από άλλα υπολείμματα που πρέπει να φύγουν.
  • Τοποθετήστε προστατευτικές ταινίες σε αντικείμενα που δεν μπορούν να μετακινηθούν αλλά δε θέλετε να λερωθούν. Αν δε θέλετε να βάψετε ολόκληρη την επιφάνεια ενός τοίχου, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τις ταινίες για να οριοθετήσετε το κομμάτι επιφάνειας που θέλετε να χρησιμοποιηθεί ως μαυροπίνακας. Δημιουργήστε ένα ορθογώνιο ή ένα τετράγωνο πλαίσιο, ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να έχει ο μαυροπίνακας.
  • Στρώστε στο πάτωμα ένα πανί ώστε να το προφυλάξετε από τυχόν πιτσιλιές.



Ακολουθήστε 4 απλά βήματα για τέλειο αποτέλεσμα

Ήρθε η στιγμή για να βάψετε τον τοίχο! Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να ανακατέψετε καλά το χρώμα και βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα σύνεργα: το πινέλο και το ρολό βαφής.

 

Βήμα 1

Ξεκινήστε να βάφετε τις γωνίες και τα δυσπρόσιτα σημεία με το πινέλο για καλύτερο αποτέλεσμα. Απλώστε καλά το χρώμα ώστε να αφομοιωθεί ομοιόμορφα με το χρώμα ολόκληρης της επιφάνειας.

Βήμα 2

Βάψτε το μήκος του τοίχου με το ρολό βαφής. Φροντίστε η άκρη της βούρτσας να είναι αρκετά βρεγμένη ώστε να απλώνεται σωστά το χρώμα σε όλη την έκταση του τοίχου.

Βήμα 3

Αφού στεγνώσει το πρώτο χέρι βαψίματος, ξαναβάψτε τον τοίχο δεύτερη φορά. Έτσι, το χρώμα θα αποκτήσει μεγαλύτερη ομοιογένεια. Αν η επιφάνεια του τοίχου είναι ιδιαίτερα τραχιά ή έχει πολλές τρύπες, μπορείτε να την ασταρώσετε προτού τη βάψετε. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχει στεγνώσει το αστάρι και έπειτα ξεκινήστε να βάφετε με το χρώμα νερού.

Βήμα 4

Αφού αφήσετε το δεύτερο χέρι να στεγνώσει για 72 ώρες, πάρτε μια κιμωλία και τρίψτε την πάνω από τον τοίχο ώστε η σκόνη της να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του. Το λεπτό στρώμα σκόνης που θα δημιουργηθεί από τους κόκκους θα κάνει τον μαυροπίνακα πιο εύχρηστο. Κάθε φορά που θα γράφετε κάτι με την κιμωλία, εκείνη θα φτάνει μέχρι την επιφάνεια του τοίχου, όχι βαθύτερα. Έτσι, θα σβήνεται πιο εύκολα από τον μαυροπίνακα, χωρίς  κόπο!



Με αυτά, λοιπόν, τα 4 απλά βήματα μπορείτε να μετατρέψετε έναν τοίχο σε μαυροπίνακα! Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα δοκιμαστικό δείγμα από την Colorstyle paint ώστε να διαπιστώσετε αν το χρώμα του θέλετε να βάψετε τον μαυροπίνακα ταιριάζει στο χώρο σας!

 

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!