DIY: Άψογο βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας σε 5 απλά βήματα!

Μια μικρή ανανέωση στο σπίτι, τώρα που μπήκε το καλοκαίρι, είναι ό,τι πρέπει για να φρεσκαριστεί η ατμόσφαιρα. Ο καιρός βοηθάει πάντα στα βαψίματα και μας ξυπνάει τη διάθεση για όμορφες δημιουργίες! Το βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας είναι μια πολύ απλή δουλειά που μπορεί αμέσως να δώσει μια διαφορετική νότα στο χώρο. Τολμήστε το και ο κόπος σας δε θα πάει χαμένος.

 

Η προετοιμασία είναι το 50% της επιτυχίας

Σε κάθε άρθρο DIY τονίζουμε πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία. Όχι άδικα, όμως! Δεν είναι τόσο εύκολο να ξεκλέψει κανείς λίγο ελεύθερο χρόνο από την καθημερινότητά του για να φτιάξει κάτι στο σπίτι του. Γι’ αυτό φροντίζουμε να σας ενημερώνουμε για κάθε λεπτομέρεια, ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα με την πρώτη προσπάθεια και να μη χρειαστεί να επαναλάβετε το βάψιμο.

Πριν ξεκινήσετε, λοιπόν το βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας, ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

  • Αδειάστε τα ντουλάπια και τοποθετήστε τα πράγματα τους σε ένα σημείο που δεν κινδυνεύουν να λερωθούν από τα χρώματα.
  • Καθαρίστε καλά τις επιφάνειες των ντουλαπιών. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε μια λεκάνη με νερό και σαπούνι και καθαρίστε τη σκόνη, τους λεκέδες και οτιδήποτε άλλο πρέπει να αφαιρεθεί. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν καθαριστεί καλά, περάστε τες ξανά με ένα πανί ώστε να είναι στεγνές. 
  • Χρησιμοποιήστε ένα γυαλόχαρτο για να κάνετε τις επιφάνειες των ντουλαπιών όσο το δυνατόν πιο λείες. Για να απομακρύνετε τη σκόνη από το τρίψιμο, σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα νωπό πανί και αφήστε τες να στεγνώσουν.
  • Ασταρώστε τις επιφάνειες των ντουλαπιών. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα οικολογικό προϊόν για να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το The Perfect Primer CS 023 της Colorstyle Paint είναι 100% οικολογικό ακρυλικό αστάρι υψηλής ποιότητας και καλύπτει κάθε είδους υλικό. Η εξαιρετική του μόνωση, το γρήγορο στέγνωμα και η ειδική του σύνθεση για να μην πιτσιλάει, θα σας βοηθήσει πολύ στο αστάρωμα.
  • Αφού στεγνώσει το αστάρι, ελέγξτε αν υπάρχει ανάγκη για ένα ακόμη τρίψιμο των επιφανειών με γυαλόχαρτο. Όσο πιο ομοιόμορφες είναι οι επιφάνειες, τόσο καλύτερα θα απορροφηθεί το χρώμα.
  • Eφαρμόζετε 2 χέρια Ριπολίνη νερού CS 584 ULTRATRIM Ματ ή Σατινέ CS 587 ή Γυαλιστερή CS 589, εφόσον οι επιφάνειες ασταρωθούν με τον τρόπο που αναφέραμε. Οι ριπολίνες χρωματίζονται σε 1.694 αποχρώσεις βάσει του χρωματολογίου της Colorstyle Paint.

 

5 βήματα για άψογο βάψιμο

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε οπότε ήρθε η στιγμή να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να καλύψετε με ένα προστατευτικό κάλυμμα το έδαφος ή αντικείμενα που δεν θέλετε να λερωθούν. Ξεκινάμε λοιπόν!

Βήμα 1

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό ρολό – βούρτσα για τις μεγάλες επιφάνειες. Όταν ολοκληρώνετε μια επιφάνεια, ξαναπεράστε την ελαφρά με τη βούρτσα, χωρίς να τη βουτήξετε στο χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα απλωθεί καλύτερα το συσσωρευμένο χρώμα που μαζεύεται στα σημεία.

Βήμα 2

Οι γωνίες και τα δυσπρόσιτα σημεία βάφονται καλύτερα με πινέλο. Χρησιμοποιήστε το με ιδιαίτερη προσοχή ώστε το χρώμα να απλώνεται ομοιόμορφα.

Βήμα 3

Αφού βάψετε μία φορά τις επιφάνειες, αφήστε τες να στεγνώσουν καλά.

Βήμα 4

Πάρτε το γυαλόχαρτο και τρίψτε ελαφρά και με προσοχή τυχόν σημεία που χαλάνε την ομοιομορφία του χρώματος. Οι λεπτομέρειες αυτές είναι που κάνουν το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!

Βήμα 5

Περάστε με χρώμα τις επιφάνειες των ντουλαπιών για δεύτερη φορά για ακόμη καλύτερο φινίρισμα.

 

Το βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας μπορεί να δημιουργήσει μια καινούργια αισθητική στο χώρο σας που θα τη λατρέψετε. Αν θέλετε το αποτέλεσμα να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιήστε το Ultratrim της Colorstyle Paint! Είναι ιδανικό για ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες και έχει εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να προμηθευτείτε δοκιμαστικά δείγματα ώστε να δοκιμάσετε το χρώμα που έχετε επιλέξει στο χώρο σας.

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!