Ιδέες για Ρουστίκ Κουζίνα

Η κουζίνα είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους! Είναι η εστία όπου γίνεται τόσο η προετοιμασία ενός γεύματος όσο κι ο χώρος που μαζεύεται μία οικογένεια ή η παρέα. Είναι όμως και το μέρος που επιδέχεται διακοσμητικές παρεμβάσεις και τεχνοτροπίες κάθε είδους.

Το ρουστίκ είναι ένα διακοσμητικό στυλ που ταιριάζει στην κουζίνα αφού αποπνέει ζεστασιά και κάνει το χώρο να φαίνεται πιο άνετος. Υλικά όπως το ξύλο κι η πέτρα σε φυσικές αποχρώσεις είναι αυτά που καθορίσουν το ρουστίκ στυλ και θα χαρίσουν μία άμεση αλλαγή στο χώρο σας. 

Δημιουργήστε μια κλασσική ρουστίκ εμφάνιση συνδυάζοντας κλασσικά υπόλευκά στους τοίχους όπως το Alpine White (CS002). Ταιριάξτε τα φωτεινά λευκά με παλαιωμένα ξύλινα υλικά και διαμορφώστε τους πάγκους με ξύλινες σανίδες κοπής και επιφάνειες σερβιρίσματο και σιδερένια σκεύη μαγειρικής. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε τόνους μαύρου (Pitch Black CS1661) περιμετρικά στα παράθυρα ή τα ντουλάπια της κουζίνας.

Μοντέρνα ρουστίκ κουζίνα

σε off white & εκρού τόνους

Αν η κουζίνα σας είναι σχετικά μικρή, τότε χρησιμοποιείστε φωτεινές αποχρώσεις όπως το εκρού Décor White(CS017) που ανανεώνει το χώρο δίνοντας χρωματικές αντιθέσεις που θα σας ενθουσιάσουν! Το ξύλο είναι κατά κύριο λόγο το υλικό που θα δώσει στη κουζίνα σας το ρουστίκ στοιχείο. Για μια σύγχρονη ρουστίκ κουζίνα, συνδυάστε το ξύλο με άλλα φυσικά υλικά και πιο μοντέρνα φινιρίσματα. Σκεφτείτε ξύλινα ντουλάπια, επαναχρησιμοποιημένα έπιπλα, ανοιχτά ράφια και υλικό εμπνευσμένο από αντίκες. Πρόκειται για μια μοντέρνα άποψη που θα αναβαθμίσει τον χώρο σας. 

Μοντέρνα ρουστίκ κουζίνα

σε λαδί τόνους

Προτιμήστε  πλούσιες πράσινες αποχρώσεις όπως το Park Bench CS1297) καθώς τα πράσινα έπιπλα και αξεσουάρ είναι πιο ταιριαστά σε αυτό το διακοσμητικό θέμα. Πώς θα το κάνετε αυτό; Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου σε διάφορα σημεία στην κουζίνα σας ώστε να δημιουργηθεί μία αντίθεση χρωμάτων σε όποια πλευρά και αν κοιτάξετε.

Η ρουστίκ κουζίνα είναι διαχρονική και με λίγη φαντασία μπορείτε να τη δημιουργήσετε στη σύγχρονη έκδοσή της! Εμπνευστείτε από την χρωματική μας παλέτα και δώστε στην κουζίνα σας τη δική σας άποψη!

Ρουστίκ άποψη εμπνευσμένη από τη φύση

Αν η κουζίνα σας είναι ευρύχωρη, τότε προτιμήστε μεσαίας έντασης τόνους του πράσινου, όπως το Forest Moon (CS1345) για τα ντουλάπια και τα συρτάρια, σε συνδυασμό με off white Alabaster White (CS045) ή και ανοιχτούς γκρι τόνους. Αποχρώσεις που σας θυμίζουν το πράσινο της ελίας και το λευκό/γκρι από τα σύννεφα στον ουρανό και αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να φέρετε ένα κομμάτι της “φύσης” στο σπίτι σας.

Επίσης, η προσεγμένη επιλογή σε υφάσματα, όπως τραπεζομάντηλα, πετσέτες κουζίνας, ποδιές μαγειρικής, η επιλογή και τοποθέτηση διακοσμητικών αντικειμένων ίδιας φιλοσοφίας σε διάσπαρτα σημεία της κουζίνας, θα δώσουν πιο ολοκληρωμένα την ρουστίκ εικόνα.

Η “πολυχρωμία” μιας αυθεντικής ρουστίκ κουζίνας μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με έπιπλα στο χρώμα του ξύλου. Τέλος, τοποθετήστε εσωτερικά φυτά σε διάφορα μέρη του δωματίου για να γεμίσετε τον χώρο με χρώματα.