Ιδανικά χρώματα τοίχου για το καλοκαίρι

Ήρθε το καλοκαίρι και σκέφτεστε πώς να ανανεώσετε το σπίτι σας; Με ένα νέο χρώμα μπορείτε να ανανεώσετε το χώρο σας και να φέρετε το καλοκαίρι στη ζωή σας. Είτε σας αρέσουν οι μονοχρωμίες, οι διχρωμίες ή οι έντονες αποχρώσεις, το φρεσκοβαμμένο δωμάτιο πάντα εντυπωσιάζει όποιον ζει σ’ αυτό ή το επισκεπτεται.

Καλοκαιρινή τάση χρωμάτων

Χρησιμοποιήστε μοντέρνες greige αποχρώσεις (Avalon Beige CS179) μαζί  με το απαλό διαχρονικό πράσινο Fresh Greens CS1223 που για φέτος το καλοκαίρι θα είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις για το σαλόνι και την τραπεζαρία. Το greige χρώμα είναι μια ουδέτερη απόχρωση, συνδυασμός γκρι και μπεζ, που συναντάμε συχνά στα σπίτια, καθώς συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα και δημιουργεί το αίσθημα της γαλήνης. Από την άλλη σύμφωνα με το Feng Shui το πράσινο είναι το σύμβολο της ανάπτυξης και της ζωτικότητας. 

Είναι ιδανικό για μίνιμαλ δωμάτια που θέλετε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες σας. Επίσης, δοκιμάστε να προσθέσετε αποχρώσεις κίτρινου όπως το Marigold CS940 που θα δημιουργήσουν την καλοκαιρινή χρωματική αντίθεση που επιζητείτε στον χώρο σας.

Το νησιώτικο χρώμα

Το ανοιχτό γαλάζιο (Berry Blue Foam CS1494), είναι το χρώμα του καλοκαιριού και όχι άδικα, καθώς οι νότες του ταιριάζουν με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Χρησιμοποιήστε αποχρώσεις του γαλάζιου στους τοίχους σας και δείτε πόσο φωτεινός και «δροσερός» θα δείχνει ο χώρος σας. Ταιριάζει ιδιαίτερα με τις αποχρώσεις του λευκού όπως το White Hills CS1067 που θα δώσουν την αίσθηση της καθαρότητας και της ηρεμίας. Η χρωματική αντίθεση αυτών των δύο χρωμάτων, θα μετατρέψει τα δωμάτια σας σε καλοκαιρινό νησιώτικο τοπίο.

 Καλοκαιρινή ροζ διακόσμηση

Το ανοιχτό ροζ του τριαντάφυλλου Priscilla CS543 είναι το χρώμα της αγάπης. Ο  απαλός τόνος του Ροζ δημιουργεί  μια μοντέρνα εκδοχή διακόσμησης και ταιριάζει υπέροχα με ξύλινα έπιπλα και φυτά εσωτερικού χώρου. Συνδυάστε το με αποχρώσεις του πράσινου όπως το Eden Garden CS1220 και δημιουργήστε αρμονικές αντιθέσεις που θα σας θυμίζουν καλοκαίρι.

Η απόφαση για το χρώμα που θα βάψετε το τοίχο του δωματίου σας, μπορεί να είναι δύσκολη ή να είστε σε δίλλημα. Γι’ αυτό αν δεν είστε σίγουροι ποιο χρώμα ταιριάζει, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα Color Samples CS127 – συσκευασία 0.375lt me 3.99€ που μπορείτε να τα αγοράσετε online. Με την πλούσια γκάμα αποχρώσεων ΄δοκιμάζετε΄ την απόχρωση που διαλέξατε και την εφαρμόζετε να δείτε πως ταιριάζει με τα υπόλοιπα χρώματα και στο χώρο σας.

Πειραματιστείτε και βρείτε το κατάλληλο χρώμα που αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σας και δημιουργήστε το δικό σας αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό στο σπίτι σας!