Iδανικοί χρωματικοί συνδυασμοί για τους τοίχους του σαλονιού σας, εμπνευσμένοι από το καλοκαίρι

Μετατρέψτε το σαλόνι σας σε καλοκαιρινό spot.

Καθώς η ζεστή αγκαλιά του καλοκαιριού μας περικλείει, είναι η ιδανική στιγμή για να εμπλουτίσετε το σαλόνι σας με ζωντανά χρώματα που έχουν άρωμα καλοκαιριού. Η επιλογή των σωστών αποχρώσεων για τους τοίχους σας μπορεί να δημιουργήσει μια αναζωογονητική και φιλόξενη ατμόσφαιρα που ανεβάζει τη διάθεσή σας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τέσσερις ιδανικούς συνδυασμούς χρωμάτων εμπνευσμένους από το καλοκαίρι, επιτρέποντάς σας να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε ένα καλοκαιρινό καταφύγιο.

Τα μπλε του ουρανού και του πελάγους

Αποτυπώστε την ένταση ενός γαλήνιου παραθαλάσσιου καταφυγίου ενσωματώνοντας στο σαλόνι σας μπλε και μπεζ αποχρώσεις. Βάψτε τους τοίχους με ένα απαλό, χαλαρωτικό μπλε Aqua Sapphire (CS1454) σα το γαλάζιο του ουρανού, ένα μεσαίας έντασης τυρκουάζ Surfer Waves (CS1280) ή Paradise Beach (CS1279) που θυμίζουν τον ωκεανό. Συμπληρώστε αυτή τη γαλήνια απόχρωση με αποχρώσεις της άμμου, όπως το New Sprout (CS339) ή το Maricopa (CS311). Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με μαξιλάρια, διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα σε φωτεινούς τόνους όπως υπόλευκα, κίτρινα ή μπεζ.

Ηλιόλουστα κίτρινα

Αγκαλιάστε τη ζωντανή ενέργεια του καλοκαιριού με ένα συνδυασμό ηλιόλουστων κίτρινων και έντονων λευκών. Επιλέξτε ένα  κίτρινο του λεμονιού Yellow Tulips (CS943) για τους τοίχους σας, το οποίο μπορεί να φωτίσει αμέσως το χώρο και να δημιουργήσει μια ηλιόλουστη διάθεση. Αυτή η ευχάριστη απόχρωση μπορεί να εξισορροπηθεί όμορφα με ολόλευκες πινελιές από διακοσμητικά και φυτά εσωτερικού χώρου.

Εάν βάψετε έναν τοίχο με την παραπάνω απόχρωση δοκιμάστε στον υπόλοιπο χώρο την υπόλευκη Amber White (CS034) για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά μπορείτε να κινηθείτε σε πιο παστέλ αποχρώσεις κίτρινου όπως η Sun Cream (CS948) ή τη Sweet Morning (CS921).

Τροπικά πράσινα

Επιλέξτε μια πράσινη απόχρωση εμπνευσμένη από τα τροπικά τοπία, όπως το λαδί Wild Parrot (CS1240) ή το σμαραγδί Crocodile Tail (CS1282) για να δώσετε στο σαλόνι σας μια αίσθηση τροπικής όασης. Για να δώσετε βάση στο ζωηρό πράσινο, συνδυάστε το με λευκό, ανοιχτό γκρι, χρυσό και το χρώμα του φυσικού ξύλου. 

Αυτοί οι συνδυασμοί δημιουργούν μια αρμονική ισορροπία μεταξύ της δυναμικής ενέργειας και των ηρεμιστικών φυσικών στοιχείων, κάνοντας το σαλόνι σας ένα αναζωογονητικό μέρος χαλάρωσης!

Φλογερά πορτοκαλοκόκκινα

Αγκαλιάστε τις φλογερές αποχρώσεις ενός καλοκαιρινού ηλιοβασιλέματος ενσωματώνοντας κόκκινα και πορτοκαλί στο σαλόνι σας. Σκεφτείτε να βάψετε έναν τοίχο σε ένα πλούσιο ζεστό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, όπως το Orange Beach (CS763) ή το πιο σκούρο Pumpkin Paradise (CS764) ή μια απόχρωση κεραμιδί Coral Heaven (CS765).

Από τις πιο κατάλληλες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε σε έναν μικρών διαστάσεων τοίχο μια έντονη χρωματική αντίθεση σε σχέση με τους υπόλοιπους στον ίδιο χώρο και τοποθετώντας σε αυτόν ένα μεγάλο έργο τέχνης ή έπιπλο παλαιωμένης όψης σε πράσινες-μπλε αποχρώσεις. Ο συνδυασμός του κεραμιδί και με τα δύο αυτά χρώματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, θα δημιουργήσει μια αίσθηση πάθους και ενέργειας στο σαλόνι σας, παράγοντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε χρωματικούς συνδυασμούς για τους τοίχους του σαλονιού σας, το καλοκαίρι προσφέρει πλούσια έμπνευση και άπειρες δυνατότητες για να εμπλουτίσετε το σαλόνι σας με το πνεύμα της εποχής. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βρείτε τα χρώματα που θα σας ταξιδεύουν όλο το χρόνο στο καλοκαίρι και στα αγαπημένα σας μέρη.