Αγαπημένα Χρώματα Κουζίνας: Ιδέες & Έμπνευση

Η κουζίνα είναι ένα μέρος του σπιτιού που αφιερώνουμε πολύ χρόνο καθημερινά, γιατί σε αυτόν δεν μαγειρεύουμε μόνο αλλά τρώμε, πίνουμε καφέ, συζητάμε με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και φίλους. Σε αρκετά σπίτια στο ίδιο δωμάτιο βρίσκεται και η τραπεζαρία, ενώ σε άλλα η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, οπότε μιλάμε για έναν χώρο ανοιχτό σε όλους.

Πάμε να εξερευνήσουμε μερικά από τα αγαπημένα χρώματα κουζίνας που ανεβάζουν τη διάθεση και τη δημιουργικότητα σας!

Κλασσικές, safe & all time classics επιλογές

Το γκρι χρώμα αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή για τους τοίχους. Συνδυάζεται σχεδόν με οποιαδήποτε χρώματα έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας ή στο καθιστικό σας εάν είναι ενιαίος χώρος. 

Τα ανοιχτά γκρί θα δώσουν χώρο σε μια μικρή κουζίνα ενώ θα προσθέσουν ζεστασιά σε μεγαλύτερους χώρους. Το γκρι, είναι ουδέτερο διαχρονικό και ευέλικτο, ενώ ποτέ δεν θα φανεί ‘λάθος’ ο συνδυασμός διαφορετικών αποχρώσεων του.

Οι μπεζ τόνοι σε μια κουζίνα είτε βρίσκονται στους τοίχους και στα δάπεδα, είτε στα έπιπλα κουζίνας και στους πάγκους, είναι κατάλληλοι για όλα τα στυλ κουζίνας και επιτρέπουν τα έντονα χρώματα σε ντουλάπια και συσκευές.

Οι αποχρώσεις από το κρεμώδες λευκό μέχρι το βαθύ μπεζ, προσδίδουν μια όμορφη, φρέσκια, διακριτική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση στην κουζίνα σας.

Φωτίστε με έντονα χρώματα   

Οι χρωματικοί συνδυασμοί κουζίνας, λευκού, γκρι και ουδέτερων χρωμάτων προσφέρουν μια κλασική χρωματική παλέτα γύρω. Ωστόσο, όταν υπάρχει λιγότερος ελεύθερος χώρος στους τοίχους της κουζίνας, είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε πιο φωτεινά χρώματα.

Η παιχνιδιάρικη ενέργεια που προσθέτει το κίτρινο Banana Parfait CS932 στην κουζίνα θα σας οδηγήσει σε λευκό, κρεμ ή off white χρώμα για τα ντουλάπια σας.

Εάν δε θέλετε να βάψετε τα ντουλάπια σας μπορείτε να κινηθείτε σε αποχρώσεις όπως Ruby Ice CS1723 ή το Cinnamon Spice CS466 και το Dusting Powder CS453.

Χρώματα για ντουλάπια κουζίνας

Είναι σύνηθες στην κουζίνα να επιλέγουμε έντονα χρώματα στα ντουλάπια, τα πλακάκια ή στα παράθυρα. Παρακάτω θα δούμε έντονες και ενδιαφέρουσες αποχρώσεις για να βάψουμε τα ντουλάπια της κουζίνας και χρώματα που δένουν πολύ όμορφα με ξύλινες και λευκές επιφάνειες.

Τα μπλε Light Blue Eyes CS1601 και Olympic Shadow CS1608, τα πράσινα σε χρώματα της ελιάς English Oak CS1098 και Green Lake CS1106, και τα καφέ Ηighland Buff CS433 και Toffee Deluxe CS441 είναι πολύ δημοφιλή στη σημερινή κουζίνα καθώς δημιουργούν μια κομψή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Επιλέξτε το σωστό προϊόν

Για τους τοίχους χρησιμοποιήστε το SELECT BATH & SPA Αντιμουχλικό για Κουζίνες & Μπάνια CS 322. Είναι υψηλής ποιότητας 100% ακρυλικό, αντιμουχλικό σατινέ, ειδικά σχεδιασμένο για κουζίνες και άλλες εσωτερικές επιφάνειες με παρουσία υπερβολικών υδρατμών.

Για το βάψιμο των ντουλαπιών διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Άψογο βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας σε 5 απλά βήματα!