Greige: Το χρώμα που θα σας βγάλει από το δίλημμα

Τα ουδέτερα χρώματα στο σπίτι φέρνουν ισορροπία στους χώρους και δημιουργούν το τέλειο έδαφος για να προσθέσετε πινελιές κάποιου έντονου χρώματος. Αν κινείστε ανάμεσα σε γκρι ή μπεζ τόνους και δυσκολεύεστε να αποφασίστε τότε ο συνδυασμός αυτών των δυο, το greige, είναι για εσάς.

Το γκρι ήταν πάντα μια πολύ δημοφιλής επιλογή στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης και του design, καθώς δημιουργεί έναν πολύ ήρεμο περιβάλλον, δεν κουράζει το βλέμμα και ταιριάζει σχεδόν με όλα τα χρώματα. Το ίδιο ισχύει και για το μπεζ που πρωτοστάτησε ως ουδέτερη βάση στους τοίχους πολλών σπιτιών και για πολλές δεκαετίες.

Μερικές greige αποχρώσεις από τη βεντάλια της Colorstyle Paint που θα δώσουν τη δυνατότητα στους χώρους να παραμείνουν ουδέτεροι χωρίς να είναι βαρετοί είναι οι CS153 Sprout /  CS152 Silken Web / CS160 Mosaic / CS166 High Society.

Δημιουργήστε αντιθέσεις
Το greige είναι η ιδανική απόχρωση για τους τοίχους σας και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο όταν το συνδυάσετε με πινελιές έντονων χρωμάτων. Φέρτε στην επιφάνεια χρώματα που τραβάνε το βλέμμα μέσω των επίπλων, των έργων τέχνης και διάφορων διακοσμητικών στοιχείων.

Κοντινοί τόνοι για αρμονία και κομψότητα
Εκτός από έντονες αντιθέσεις υπάρχει κι άλλος τρόπος να αξιοποιήσετε έξυπνα αυτό το χρώμα. Δημιουργήστε νοητές στρώσεις με λίγο ανοιχτότερες και λίγο πιο σκούρες αποχρώσεις. Το ανοιχτό μπεζ, το κρεμ, το σκούρο γκρι και το λευκό είναι χρώματα παρεμφερή του greige που σε συνδυασμό δίνουν την αίσθηση της ενότητας του χώρου ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα μοντέρνο περιβάλλον.

Πειραματιστείτε με τις υφές και τα μοτίβα
Το greige είναι ένα χρώμα που μπορείτε εύκολα να εντάξετε στον χώρο σας με πολλές και διαφορετικές υφές και μοτίβα. Η υφή δίνει τη φυσική ποιότητα μιας επιφάνειας, ενώ το μοτίβο δηλώνει την απεικονιστική αντίληψη της επιφάνειας. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους εμπεριέχει δύναμη, ώστε να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα ενός χώρου.

Καναπέδες, ριχτάρια, μαξιλάρια και κουβέρτες είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο που θα σας χαρίσει χαλάρωση και ηρεμία και θα δώσει στυλ  στο σπίτι σας. Σχετικά με τα μοτίβα έχετε την ελευθερία να επιλέξετε floral μοτίβα ή και πιο γραμμικά.

Ένα είναι το σίγουρο: και το μπεζ, αλλά και το γκρι, είναι και τα δύο ουδέτερα χρώματα και αυτό σημαίνει πως ο συνδυασμός τους είναι επίσης ουδέτερος. Μπορείτε να επιλέξετε τις δόσεις γκρι και μπεζ που θέλετε να βάλετε στο σπίτι σας, ανάλογα με τον φυσικό φωτισμό που έχετε και ανάλογα τις προτιμήσεις σας.

Και φυσικά να έχετε όλες τις θετικές ιδιότητες της ψυχρής αλλά και της θερμής παλέτας που προσφέρουν αυτά τα δύο χρώματα!