Έξυπνες ιδέες για να βάψετε το δωμάτιο του ξενώνα

Είτε μείνουν για μια νύχτα είτε για ένα μήνα, κάντε τους επισκέπτες του σπιτιού σας να νιώσουν άνετα και ευπρόσδεκτοι μέσα από την ηρεμία και τη ζεστασιά του χώρου.

Off-White χρώματα

Όταν πρόκειται για χρώματα υπνοδωματίου ή ξενώνα, οι off white αποχρώσεις είναι συνήθως στην κορυφή των επιλογών. Απαλά, ήρεμα και εύκολα διαχειρίσιμα, τα λευκά χρώματα είναι πάντα στο στυλ και έτοιμα να καλωσορίσουν τους επισκέπτες σας. Οι αποχρώσεις αυτές με μια πινελιά ροδακινί, όπως το Peach Sorbet CS767, προσδίδουν την ζεστασιά και την ηρεμία που ψάχνετε τόσο εσείς, όσο και οι ίδιοι οι επισκέπτες με την είσοδο στο χώρο.

Αναβαθμίστε το στυλ του υπνοδωματίου σας με mix & match μοτίβα, κάδρα και τολμηρές πινελιές για να νιώσουν και οι καλεσμένοι σας ότι δώσατε προσοχή στο χώρο.

Προτείνουμε να κινηθείτε στο ίδιο στυλ με το υπόλοιπο σπίτι σας είτε είναι ρετρό, μίνιμαλ είτε σύγχρονο.

Ουδέτερα χρώματα

Μην απορρίπτετε τα ουδέτερα χρώματα για κρεβατοκάμαρα όταν θέλετε ένα απαλό και ονειρεμένο αποτέλεσμα. Τα ουδέτερα χρώματα είναι αγαπημένα για ένα σπίτι, μιας και είναι πιο ευέλικτα. Μπορείτε να κινηθείτε σε απαλές αποχρώσεις που περιέχουν ζεστούς γήινους τόνους και να δημιουργήσετε ένα ζεστό και οικείο υπνοδωμάτιο για να νιώσουν οι καλεσμένοι σας σαν στο σπίτι τους. Στα αγαπημένα αυτά ουδέτερα χρώματα δεν μπορούν να λείπουν το γκρι Silver Plate CS116, το ανοιχτό καφέ Castke Foam CS172 και το μπεζ Limesicle CS131.

 

Προσοχή στις λεπτομέρειες

Σκέφτεστε τη διακόσμηση; Διατηρήστε τη διακόσμηση του ξενώνα σας απλή και  δώστε τις κατάλληλες πινελιές με την προσθήκη κρεμαστών διακοσμητικών ή με λουλούδια (Σανσιβέρια, πόθος, Φίκος Ελάστικα).

Αν δεν έχετε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες να αναδείξετε, ένας τοίχος με έμφαση είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να δώσετε μια ζωντανή οπτική χωρίς να δεσμευτείτε να βάψετε ολόκληρο το χώρο.

Δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο

Εάν ο ξενώνας σας διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, χαρίστε στους καλεσμένους σας ένα χώρο με χρώματα και διακόσμηση που εμπνέουν μια ήρεμη διάθεση. Αν έχετε ήδη μια ήσυχη απόχρωση υπνοδωματίου, σκεφτείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στο μπάνιο για βέλτιστη ροή χρωμάτων ή εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με ένα έντονο χρώμα, όπως το σκούρο γκρι Iron Mill CS1646 ή το petrol Deep Abyss CS1339.

Αν προτιμάτε να το κρατήσετε απλό, ένα φωτεινό λευκό χρώμα βαφής είναι ιδανικό. Το Florida White CS1711  κάνει αυτόν τον μικρό χώρο του μπάνιου να μοιάζει μεγαλύτερος, ενώ ο συνδυασμός μαύρων πινελιών και ξύλου μοιάζει μοντέρνος και εκλεπτυσμένος. Αναδείξτε τον κομψό σχεδιασμό του μπάνιου με τον κατάλληλο φωτισμό εφαρμόζοντας τον έτσι ώστε να φωτίζεται ο χώρος σωστά και παντού.

Δωμάτια βάσει στυλ εποχής

Αν έχετε την τάση να φιλοξενείτε περισσότερους επισκέπτες την άνοιξη και το καλοκαίρι, ένα φωτεινό μπλε χρώμα όπως το Roman Blue CS1503 αποτελεί το ιδανικό καλωσόρισμα.

Για εσάς όμως που φιλοξενείτε καλεσμένους κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών, επιλέξτε μια απόχρωση που αντικατοπτρίζει τη ζεστασιά της εποχής ή που προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, όπως η μπεζ απόχρωση Castile Tan CS1673.

Αν φιλοξενείτε όλο το χρόνο, επιλέξτε ένα λευκό χρώμα που ταιριάζει με όλες τις αποχρώσεις και συμπληρώνει τις ιδέες διακόσμησης του ξενώνα, όπως το Thunder White CS1706 και το White Ivory CS055 που αποτελούν πρώτη επιλογή λευκών τόνων.

Ένα δωμάτιο για όλους

Ακόμη και τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δωμάτια θα έχουν μια περίοδο μη χρήσης κατά τη διάρκεια του έτους. Ένας ξενώνας μπορεί να γίνει οτιδήποτε όταν δεν χρησιμοποιείται: ένα γραφείο, ένα παιδικό δωμάτιο ή ακόμη και ένας μικρός χώρος αποθήκευσης.

Διακοσμήστε τον ξενώνα σας με έναν τρόπο που σας βολεύει, καθώς θα είναι ο δικός σας χώρος που θα απολαμβάνετε όταν δεν υπάρχουν καλεσμένοι. Οι φυσικές αποχρώσεις, όπως το Tender Taupe CS167, προσαρμόζονται σε κάθε εποχή και διακόσμηση, αλλά δημιουργούν επίσης μια ιδιαίτερα γήινη ατμόσφαιρα όταν συνδυάζονται με ξύλινα έπιπλα και  διακοσμητικά.