Ιδέες διακόσμησης – Contemporary Era

Σύγχρονο στυλ διακόσμησης

Πολλά σύγχρονα σπίτια επιλέγουν το μοντέρνο ύφος, δημιουργώντας ζεστούς κι άνετους χώρους που καλωσορίζουν τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους καλεσμένους. Το συγκεκριμένο στυλ στοχεύει κυρίως σε luxury μονόχρωμα υλικά με ζεστές αποχρώσεις και με πλήρη αποχή σκληρών αντιθέσεων.

Τον πρώτο ρόλο έχουν τα χρώματα της κρέμας και τα ζεστά μπεζ-καφέ που όταν χρειαστεί, αναδεικνύονται μοναδικά από τόνους μωβ & πράσινου. Επενδύστε σε υλικά και σε χρώματα που θα διαμορφώσουν το μοντέρνο στυλ στο χώρο σας.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μια πετυχημένη μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού είναι η επιλογή των σωστών χρωμάτων. Έτσι, μια αλλαγή στο χρώμα των τοίχων, ή των υφασμάτων που υπάρχουν στο χώρο, μπορεί να σας ανανεώσει.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις προτάσεις μας για το καθιστικό, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο.

Καθιστικό με έντονες αποχρώσεις

Προσθέστε λίγο χρώμα στο σπίτι σας με αποχρώσεις του πράσινου. Αυτό το χρώμα προσαρμόζεται τόσο σε όσους το αγαπούν, όσο και σε όσους το φοβούνται. Αν γενικά προτιμάτε τους ουδέτερους τόνους αλλά θέλετε λίγο επιπλέον χρώμα, σας προτείνουμε ένα ανοιχτό πράσινο της ελιάς Willow Dew CS1120 που μπορεί να συνδυαστεί με ανοιχτό ροδακινί/εκρού CS334 Soft Apricot ή ένα ανοιχτό γκρι CS102  Barn Owl.

Για όσους αναζητούν μια τολμηρή ή δυνατή χρωματική παλέτα, συνιστούμε να επιλέξετε μια πιο σκούρα απόχρωση του πράσινου όπως η Park Bench CS1297.

Από απαλούς συνδυασμούς μέχρι σκούρους, το πράσινο χρώμα μπορεί να τα προσαρμοστεί παντού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πρωτοπορήσετε με μια βαθιά και θαρραλέα απόχρωσή σε τόνους μπορντό όπως η Wild Berry CS659 και στους γύρω τοίχους να ‘σβήσετε’ με την ήσυχη off white απόχρωση White Peak CS192. Προτιμήστε αυτό το συνδυασμό εάν έπιπλα, υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία είναι σε πιο ήσυχους τοίχους όπως γκρί, ανοιχτό καφέ του ξύλου και λευκό.

Υπνοδωμάτιο με «χρυσαφένια» αίσθηση

Το κίτρινο παραπέμπει στον ήλιο. Είναι ένα χρώμα φωτεινό και ζεστό, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι που το επιλέγουν! Αν λοιπόν επιλέξετε για το υπνοδωμάτιο σας μια απόχρωση όπως το Golden Shell CS842 είστε εξωστρεφής και θετικός άνθρωπος που λατρεύει να πρωτοπορεί και δε φοβάται την αλλαγή!

Συνδυαστικά σας προτείνουμε ένα ανοιχτό γκρι το Maple Gray CS109, μια από τις αγαπημένες επιλογές για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους που θα χαρίσουν ηρεμία και όχι έντονες αντιθέσεις. 

Γκρι Αποχρώσεις

Τα ουδέτερα, γκρι χρώματα κρατούν το σύγχρονο σπίτι ζεστό και φιλόξενο. Το White Peak CS192 καθώς και το Pearl White CS010, ένα ανοιχτό γκρι χρώμα που μπορείτε να τα βρείτε στη σύγχρονη παλέτα μας, είναι από τις αγαπημένες επιλογές χρώματος βαφής για μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Και τα δύο καταφέρνουν και προσδίδουν ένα καθαρό και ήρεμο περιβάλλον σε όποιο χώρο του σπιτιού κι αν εφαρμοστούν.

Κουζίνα με άρωμα σοκολάτας 

Το καφέ σοκολά χρώμα τοίχου Ombrie CS259 που προτείνετε είναι ένα χρώμα που ταιριάζει στην κουζίνα, δημιουργεί αισθήματα ευφορίας, καθώς παραπέμπει στη γλυκιά γεύση της σοκολάτας. Ένα χρώμα κλασικής κομψότητας που θα σας αγκαλιάσει και θα θέλετε να περνάτε αρκετές στιγμές στην κουζίνα σας.

Τα έπιπλα (ράφια, συρτάρια και πάγκος κουζίνας) μπορούν εύκολα να είναι σε τόνους γκρι, λευκό, και ουδέτερα χρώματα της κιμωλίας.

Εμπνευστείτε άφοβα και παίξτε με τα χρώματα για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε και σας φτιάχνει την ημέρα.

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίντε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε online  τα Color Samples (διαθέσιμα και στις 1.694 αποχρώσεις) ώστε να διαπιστώσετε αν τα χρώματα που επιλέξατε ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και στο δωμάτιο που θέλετε να βάψετε.

Για περισσότερα στυλ διακόσμησης και ιδέες χρωμάτων δείτε το έντυπο «Ταξίδι στο Χρώμα» online  ή προμηθευτείτε το από το συνεργαζόμενο δίκτυο.