Ιδέες Διακόσμησης – Japanese Serenity

Ιαπωνικό στυλ διακόσμησης

Το Ιαπωνικό στυλ διακόσμησης αντικατοπτρίζει τη Zen φιλοσοφία, με απλότητα και μινιμαλισμό στο design. Οι χώροι χαρακτηρίζονται από λιτές γραμμές όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά. Η παλέτα των χρωμάτων κινείται ανάμεσα σε λευκά, κρεμ κι ανοιχτά μπεζ με στόχο να δημιουργηθεί μία ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο με το φως να παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Τα χρώματα της φύσης

Ένα τέχνασμα είναι η χρωματική παλέτα που προέρχεται από το φυσικό περιβάλλον. Διάφορες αποχρώσεις του καφέ χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν τα δέντρα, το γκρι και το λευκό αντιπροσωπεύουν τους βράχους και τα πράσινα χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν τη φύση.

Όντας οι κύριοι του μινιμαλισμού, τα ιαπωνικά σπίτια τείνουν πάντα να έχουν χώρους ενιαίους, ανοιχτούς. Διατηρούν κάθε χώρο όσο το δυνατόν πιο άδειο, γεγονός που βοηθάει στο να καθαρίσει το μυαλό. Επίσης, τα έπιπλα κινούνται σε καθαρές γραμμές και χρώματα, τα οποία ανήκουν απόλυτα στον ιαπωνικό τρόπο ζωής.

Για να έχετε ένα όμορφο εσωτερικό χώρο, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό χρώμα σε συνδυασμό με τις φυσικές επιφάνειες από ξύλο, μπαμπού ή πέτρα όπως η απόχρωση Bank Moss CS062. Η off white με μια μπεζ αίσθηση Colar White CS062 απόχρωση προσδίδει αψεγάδιαστη ομορφιά, απλότητα, ακρίβεια και φινέτσα.

Παράλληλα, για να τονίσετε μία απαλή χρωματική παλέτα μπορείτε να επιλέξετε ένα κόκκινο χρώμα όπως η απόχρωση Timeless Rubt CS700 που δηλώνει δύναμη και σιγουριά.

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης, το χρώμα της χαλάρωσης και του ζεν. Αυτές οι αποχρώσεις ταιριάζουν άψογα με τα περισσότερα χρώματα. Οι πιο σκούροι τόνοι, όπως και η απόχρωση Forest Lane CS1150, προσδίδουν σοβαρότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά και αισθήμα θαλπωρής και φιλοξενίας. Το πράσινο που κυριαρχεί στη διακόσμηση είναι το σκούρο χακί όπως η απόχρωση Shaded Pine CS135, αλλά και η πιο παλ απόχρωσή του, όπως η Pistachio Sherbet CS1299. Στους τοίχους δείχνουν υπέροχα και οι δύο αυτές αποχρώσεις. Αν στον χώρο σας έχετε ξύλινα έπιπλα και αντικείμενα τότε αυτή είναι η ιδανική απόχρωση, για ένα ζεστό και ταυτόχρονα αριστοκρατικό αποτέλεσμα.

Φως και Πορτοκαλί Αποχρώσεις

Το πιο σημαντικό τέχνασμα από όλα που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση είναι το φως. Το φως έχει την ικανότητα να επηρεάζει τις ανθρώπινες αισθήσεις όταν βρισκόμαστε στο χώρο. Στην προκειμένη περίπτωση, χειριστείτε το χρώμα και το φως σωστά και δώστε την αίσθηση της ευρυχωρίας και της λάμψης. Η αντανάκλαση του φωτός σε μία πορτοκαλί απόχρωση Acapulco Sun CS821 καθώς και σε μία απόχρωση πιο ανοιχτή Peach Cream CS774 μπορεί να δημιουργήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα γύρω σας. Τελειοποιήστε το χώρο με καφέ πινελιές όπως η απόχρωση Bateau Brown CS532 σε διακοσμητικά και έπιπλα.

Zen και Μπεζ αποχρώσεις

Όλα τα γήινα, φυσικά χρώματα αλλά σε απαλούς τόνους – όπως το λευκό της άμμου Mosaic CS160, μια ανοιχτή γκρι Sunny Horizon CS234 και αποχρώσεις του μπεζ ή ροζ/μπεζ όπως η Valencia CS730 –  είναι η τέλεια βάση για να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική και cozy ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σου.

Η εσωτερική γαλήνη επιτυγχάνεται εύκολα με ουδέτερους τόνους στους τοίχους, όπως για παράδειγμα η απόχρωση Autumn White CS009 και η γκρι/καφέ απόχρωση Natural Steet CS1691. Και οι δύο αυτές αποχρώσεις συνδυάζονται απόλυτα με μία σκούρη πορτοκαλί Daytona Dusk CS799 σε ένα μικρό κομμάτι τοίχου, καθώς και με μία καφέ Scrubland CS387 είτε σε κάποιο μικρό κομμάτι τοίχου ή σε διακοσμητικά και έπιπλα.

Το Japanese design είναι ένας τρόπος ζωής που μπορείτε να επιτύχετε ξεκινώντας από το χρώμα των τοίχων και την επιλογή επίπλων και διακοσμητικών.

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίντε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε online  τα Color Samples (διαθέσιμα και στις 1.694 αποχρώσεις) ώστε να διαπιστώσετε αν τα χρώματα που επιλέξατε ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και στο δωμάτιο που θέλετε να βάψετε.

Για περισσότερα στυλ διακόσμησης και ιδέες χρωμάτων δείτε το έντυπο «Ταξίδι στο Χρώμα» online  ή προμηθευτείτε το από το συνεργαζόμενο δίκτυο.