Ιδέες διακόσμησης – Scandinavian Naturalism

Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης

Οι Σκανδιναβοί διακοσμούν τους χώρους τους απλά, χρηστικά και όμορφα. Τα σκανδιναβικά σπίτια χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές, είναι απίστευτα λειτουργικά, εκλεπτυσμένα και καλωσορίζουν τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους καλεσμένους. Το συγκεκριμένο στυλ στοχεύει κυρίως σε luxury μονόχρωμα υλικά με ζεστές αποχρώσεις και στην αποχή σκληρών αντιθέσεων για να δημιουργήσετε μια cozy ατμόσφαιρα.

Αυτό το στυλ διακόσμησης μπορεί να ταιριάξει υπέροχα σε μικρούς χώρους που χρειάζονται μονάχα τα απαραίτητα, αλλά και σε μεγάλους.

Κύρια χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού στυλ

Το σκανδιναβικό ύφος είναι διακριτικό, απλό και δείχνει έναν καλά επιμελημένο χώρο. Το εσωτερικό είναι οργανωμένο, όχι υπερβολικό, και μας προκαλεί να επιτύχουμε την ισορροπία στο χώρο.

Greige απόχρωση Tender Taupe (CS167)

Τα χρώματα, τα έπιπλα και η εκμετάλλευση χώρου

Τον πρώτο ρόλο έχουν τα off white χρώματα, της κρέμας και τα ζεστά μπεζ που όταν χρειαστεί αναδεικνύονται μοναδικά από τόνους γαλάζιου / ανοιχτού μπλε, απαλού καφέ & πράσινου.  

Για το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης τα έπιπλα κινούνται σε παλ αποχρώσεις και λιτές γραμμές, ενώ κυριαρχεί το ξύλινο πάτωμα.

Για να διατηρήσετε σε απλές και λιτές γραμμές το χώρο δεν σημαίνει πως δεν θα έχετε στο σπίτι σας όλα τα απαραίτητα που χρειάζεστε για τις καθημερινές σου ανάγκες. Έτσι, αυτό το στυλ διακόσμησης σας επιτρέπει να έχετε στο σπίτι ραφάκια και έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Τοποθετήστε εκεί ότι δεν χρειάζεται να φαίνεται και συμμαζέψτε με αυτό τον τρόπο το χώρο του σπιτιού σας.

Προτάσεις Xρωμάτων και Σκανδιναβικός Αέρας

Η βάση του σκανδιναβικού συνδυασμού χρωμάτων απαιτεί την χρήση μιας διακριτικής χρωματικής παλέτας. Αποχρώσεις που στην πραγματικότητα κάνουν τους χώρους να φαίνονται ευρύχωροι, να είναι απλοί και να κυριαρχεί η γαλήνη.

Παρακάτω θα δείτε κάποιες επιπλέον από τις προτάσεις μας από την βεντάλια της Colorstyle Paint.

Greige απόχρωση Tender Taupe (CS167) ή Ανοιχτό γκρί Tinted Shade (CS193)

Σπάστε την μονοτονία με φυτά και ξύλινα έπιπλα ή βάψτε ακόμη και έναν δευτερεύον τοίχο στην απόλυτα φυσική απόχρωση Rainforest Nights – CS1241.

Sand Dunes (CS108) και Silver Plate (CS116) για διχρωμία σε διπλανούς τοίχους

Εμπνευσμένο από το Βόρειο Σέλας 

Δημιουργήστε αυτό το εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο στο χώρο σας.

Το πράσινο της φύσης και το μπλε του ουρανού συμβολίζουν την αφοσίωση και τη σταθερότητα. Όπως το πράσινο, έτσι και το γαλάζιο γεννούν συναισθήματα ισορροπίας και αρμονίας.

Το βαθύ Turquoise Gem (CS1316) και το σκούρο μπλε Night Starling (CS1486), δημιουργούν έναν απίστευτο συνδυασμό χρωμάτων, συμβολίζοντας απόλυτα τον νυχτερινό ουρανό της Σκανδιναβίας. Οι κρυστάλλινες sage λεπτομέρειες χρώματος Crystal Waters (CS1376) , σε ωθούν να δημιουργήσεις ένα δωμάτιο που θα σε ταξιδεύει κάθε στιγμή στο μαγικό αυτό τοπίο της περιοχής.

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίντε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε online  τα Color Samples (διαθέσιμα και στις 1.694 αποχρώσεις) ώστε να διαπιστώσετε αν τα χρώματα που επιλέξατε ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και στο δωμάτιο που θέλετε να βάψετε.

Για περισσότερα στυλ διακόσμησης και ιδέες χρωμάτων δείτε το έντυπο «Ταξίδι στο Χρώμα» online  ή προμηθευτείτε το από το συνεργαζόμενο δίκτυο.