Βάψιμο ξύλινων επίπλων κήπου: Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε! #DIY

Άλλο ένα DIY task που μπορείτε να κάνετε εντελώς μόνοι σας και το αποτέλεσμα να είναι αυτό ακριβώς που φανταζόσασταν! Το βάψιμο ξύλινων επίπλων κήπου είναι μια ανάγκη που προκύπτει συνήθως το καλοκαίρι. Ο υπέροχος ήλιος και ο ελεύθερος χρόνος των διακοπών δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για να περνάμε μοναδικά απογεύματα στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, μαζί με την καλύτερη παρέα. Τι μας λείπει; Ένας χώρος με φροντισμένα έπιπλα που η αψεγάδιαστη και λαμπερή τους όψη μας φτιάχνει αμέσως τη διάθεση!

 

Τι είδους προϊόντα θα χρειαστώ για το βάψιμο ξύλινων επίπλων κήπου;

Υπάρχουν δύο είδη προϊόντων που θα χρειαστείτε για να πετύχετε ένα καλό αποτέλεσμα που θα σας κρατήσει για πολύ καιρό.

 

Συντηρητικό ξύλου

Πρόκειται για ένα υλικό που περνάμε την ξύλινη επιφάνεια προτού τη βάψουμε. Το Aqua  Guard CS090 της Colorstyle Paint είναι ένα υψηλής ποιότητας και υδατικής βάσης συντηρητικό ξύλου που το προστατεύει από την αποσύνθεση και το χρωματισμό. Είναι σημαντικό να μην αφήσετε κάποιο έπιπλο βαμμένο μόνο με το συντηρητικό ξύλου, καθώς μειώνεται η αντοχή του στο χρόνο και στις περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

 

 Βερνίκι ξύλου

Με το βερνίκι ξύλου βάφουμε τα ξύλινα έπιπλα μας, δίνοντας τους ξανά ζωή! Με τα βερνίκια ξύλου Aqua Guard της Colorstyle Paint μπορείτε να πετύχετε όποιο φινίρισμα θέλετε: γυαλιστερό CS093 ή σατινέ CS094. Και τα δυο προϊόντα περιέχουν φίλτρα UV για την προστασία του ξύλου από την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς και μυκητοκτόνο και αλγοκτόνο για την αποφυγή της μούχλας. Είναι αδιάβροχα, δεν κιτρινίζουν και μπορούν να εφαρμοστούν τόσο σε καινούργιο, όσο και σε γυμνό ξύλο. Η τελική απόχρωση θα εξαρτηθεί από την απορροφητικότητα, το φυσικό χρώμα του ξύλου και τον αριθμό των στρώσεων.

Προετοιμασία πριν το βερνίκι

Το καλό αποτέλεσμα, χρειάζεται καλή προετοιμασία! Οπότε πριν ξεκινήσετε το βάψιμο ξύλινων επίπλων κήπου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Αφαιρέστε τη μούχλα. Η επιφάνεια των επίπλων πρέπει να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται, χωρίς σκόνη, λεκέδες ή αλλα υπολείμματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βρεγμένο σφουγγάρι με λίγη χλωρίνη και να την καθαρίσετε προσεκτικά.

 

  • Τρίψτε τις επιφάνειες καλά με ένα γυαλόχαρτο. Η λεία επιφάνεια είναι ιδανική και για το συντηρητικό ξύλου και για το βερνίκι. Αφού ολοκληρώσετε το τρίψιμο, μαζέψτε τη σκόνη με ένα νωπό πανί.

 

  • Εφαρμόστε το συντηρητικό ξύλου με πινέλο, σφουγγάρι, πιστόλι ή με εμβάπτιση. Μη ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά πριν και κατά τη διάρκεια της χρήσης του. Καλό θα είναι να μην επιλέξετε μια μέρα με πολύ υψηλή θερμοκρασία ή να το εφαρμόσετε σε μέρος με σκιά.

Άψογο αποτέλεσμα

Αφού βεβαιωθείτε ότι το συντηρητικό ξύλου έχει στεγνώσει εντελώς, ήρθε η στιγμή να χρησιμοποιήσετε το βερνίκι. Μπορείτε να το εφαρμόσετε με πινέλο, πιστόλι ή ρολό. Αν θέλετε να περάσετε το έπιπλο και δεύτερο χέρι, θα πρέπει να περιμένετε 2 – 3 ώρες. Για να στεγνώσει το βερνίκι, χωρίς να γίνει κάποιο ατύχημα, θα πρέπει να μεταφέρετε το έπιπλο σε ένα χώρο, όπου δε θα είναι εκτεθειμένο σε σκόνη, χώμα ή άλλα πράγματα που μπορούν να κολλήσουν στην επιφάνεια του. Ωστόσο, θα πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος, για να στεγνώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σωστά.

Κάπως έτσι το βάψιμο ξύλινων επίπλων κήπου φτάνει στο τέλος του! Αξίζει να ασχοληθείτε με μια τέτοια δουλειά, καθώς μεταμορφώνει αμέσως την ατμόσφαιρα του κήπου ή του μπαλκονιού σας. Τα βερνίκια ξύλου Aqua Guard της Colorstyle Paint χρωματίζονται με βάση το δειγματολόγιο της. Προμηθευτείτε ένα δοκιμαστικό δείγμα στην απόχρωση που θέλετε ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα.



Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!