Ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα να επιλέξετε για το μπάνιο;

Αν ένα μπάνιο είναι λειτουργικό πάει να πει ότι είναι και ολοκληρωμένο; Μάλλον όχι! Το μπάνιο συνήθως θεωρείται ένας χώρος, όπου μοναδικός του σκοπός είναι να εξυπηρετεί τις καθημερινές μας ανάγκες. Το μπάνιο, όμως, στην πραγματικότητα είναι ένα ακόμη δωμάτιο του σπιτιού, στο οποίο περνάμε ένα μεγάλο κομμάτι της μέρας. Η αισθητική, η ομορφιά και η ηρεμία είναι απαραίτητα και σε αυτό το χώρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε τα κατάλληλα χρώματα για μπάνιο και η ατμόσφαιρα σε αυτό το μικρό αλλά τόσο σημαντικό δωμάτιο θα αλλάξει εντελώς!

Tips για να βάψετε το μπάνιο εύκολα & γρήγορα

Το μπάνιο είναι συνήθως πιο εύκολο να βαφτεί από κάθε άλλο δωμάτιο γιατί έχει μικρό μέγεθος. Επειδή, όμως, εμπεριέχει υποδομές που δεν μπορούν να μετακινηθούν, όπως η τουαλέτα ή η ντουζιέρα, χρειάζεται λίγη προσοχή. 

Πριν βάψετε τους τοίχους του μπάνιου σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 

Βήμα 1

Καθαρίστε τις επιφάνειες των τοίχων. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε μια λεκάνη με νερό και σαμπουάν και ξεκινήστε να τρίβετε τους τοίχους για να φύγουν τυχόν βρωμιές ή σκόνη. Στη συνέχεια, περάστε ξανά τις επιφάνειες με ζεστό νερό ώστε να φύγουν τα υπολείμματα του σαπουνιού.

 

Βήμα 2

Τοποθετήστε ειδική ταινία για να προστατέψετε όσα πράγματα δε θέλετε να λερωθούν από το βάψιμο. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τα πλακάκια, το νιπτήρα ή το καλοριφέρ. 

Επιλέξτε το ειδικό χρώμα της Colorstyle Paint SELECT BATH & SPA Αντιμουχλικό για Κουζίνες & Μπάνια CS 322.

 

Βήμα 3

Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει και μετά περάστε δεύτερο χέρι τους τοίχους. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφαιρέστε την ειδική ταινία.

Πριν αποφασίσετε ποιο χρώμα θα μπορούσε να ταιριάζει στον τοίχο του μπάνιου σας, καλό θα ήταν να σκεφτείτε πρώτα το εξής: το μπάνιο είναι για εσάς κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας, πριν φύγετε για τη δουλειά ή είναι το safe place σας, όταν επιστρέφετε από αυτή και θέλετε να αποβάλλετε εκεί όλο το άγχος και την κούραση;

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τι ρόλο παίζει στη ψυχολογία σας αυτός ο χώρος ώστε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο χρώμα.

 

Ανοιχτό γκρι/λευκό – Rhino White CS1655

Πρόκειται για μια μοντέρνα πινελιά που, αν και ήπια, μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο μπάνιο. Το ανοιχτό γκρι είναι πολύ καταπραϋντικό ενώ αναδεικνύει τέλεια και τα έπιπλα κάθε μπάνιου.

Ανοιχτό καφέ/μπεζ – Grandiose CS343

Μια γήινη απόχρωση θα κάνει το μπάνιο σας μοντέρνο και στυλάτο. Το elegance που προσφέρει κυριαρχεί στο χώρο και δημιουργεί μια υπέροχη αισθητική. Αν θέλετε να συνδυάσετε την κομψότητα με την ηρεμία, είναι η ιδανική απόχρωση.

 

Ανοιχτό γαλάζιο – Maui Waves CS1314 

Αν η αγαπημένη σας συνήθεια μετά τη δουλειά είναι να γεμίζετε την μπανιέρα με ζεστό νερό και να ανάβετε αρωματικά κεριά, το ανοιχτό γαλάζιο θα απογειώσει αυτή την εμπειρία. Η γαλήνη και ηρεμία που προσφέρει θα σας χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο.

 

Πράσινο – Wild Parrot CS1240

Μια έντονη απόχρωση του πράσινου, όπως αυτή, θα γεμίσει την ατμόσφαιρα του μπάνιου σας με ενέργεια και θετικά vibes. Αν δεν είστε λάτρης του πρωινού ξυπνήματος, το πράσινο θα σας γλυκαίνει τη διάθεση και θα σας φτιάχνει τη μέρα, λίγο πριν φύγετε για τη δουλειά.

Φυσικά, από τις παραπάνω χρωματικές επιλογές δε θα μπορούσε να λείπει το λευκό! Αν αγαπάτε τη φωτεινότητα και την απλότητα του, προτιμήστε το Nouveau White CS1720 της Colorstyle Paint!

 

Για να δείτε τις ακριβείς αποχρώσεις του άρθρου, πηγαίντε στην ηλεκτρονική μας βεντάλια και τοποθετήστε τον κωδικό κάθε απόχρωσης στο πεδίο αναζήτησης. Μπορείτε να δοκιμάσετε όποιο χρώμα σας αρέσει στον τοίχο του μπάνιου σας, ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Διαθέτουμε δοκιμαστικά δείγματα σε 1.694 αποχρώσεις και είναι όλες διαθέσιμες για δοκιμή στο χώρο σας!

 

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!