Ανοιξιάτικα χρώματα στο σπίτι; Περισσότερη χαρά!

Η άνοιξη ήρθε επιτέλους αλλά μήπως την απολαμβάνετε μόνο έξω από το σπίτι; Δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για να ανανεώσετε το σπίτι σας από αυτή που διανύουμε τώρα! Η ευφορία και η ευεξία που νιώθουμε, όταν βλέπουμε γύρω μας ανοιξιάτικα χρώματα, είναι μοναδική. Μήπως είναι καιρός να γευτείτε την ομορφιά της άνοιξης μέσα στο ίδιο σας το σπίτι;

Γιατί τα ανοιξιάτικα χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση;

Τι είναι αυτό που μας κάνει τόσο εύκολα χαρούμενους, όταν στο περιβάλλον μας υπάρχουν ανοιξιάτικα χρώματα; Σίγουρα οι ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το ανοιχτό γκρι ή το μπεζ, προσφέρουν και εκείνες το δικό τους λιθαράκι στην ηρεμία και την γαλήνη που νιώθουμε. Αποχρώσεις, όμως, όπως το κίτρινο ή το πράσινο, έχουν κι άλλες ιδιότητες, εκτός από καταπραϋντικές. 

Το κίτρινο χρώμα, για παράδειγμα, συμβολίζει, πέρα από την ηρεμία, την αισιοδοξία και την αυθεντικότητα. Αν, λοιπόν, βάψετε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας με κίτρινο χρώμα, η ατμόσφαιρα του χώρου διαμορφώνεται με βάση τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χρώματος. Αντίστοιχα, το πράσινο χρώμα, προσφέρει γαλήνη, καθώς μας φέρνει σε επαφή με την φύση. Ωστόσο, σχετίζεται πολύ και με δύο ακόμη έννοιες, την υγεία και την ωριμότητα. Όλα τα ανοιξιάτικα χρώματα μπορούν να αναδείξουν την ομορφιά ενός σπιτιού και να το γεμίσουν με χαρά και αισιοδοξία. Η ανανέωση του σπιτιού σας, όμως, θα γίνει ακόμη πιο συναρπαστική, αν γνωρίζετε τι συμβολίζει κάθε χρώμα, ώστε να το βάλετε στο σωστό δωμάτιο.

 

4+1 υπέροχα χρώματα για ανοιξιάτικο σπίτι

Κόκκινο/Κεραμιδί 

Indian Sunset CS722

Ίσως ένα από τα πιο ανοιξιάτικα και πανέμορφα χρώματα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε την άνοιξη. Η απόχρωση του κεραμιδί μας ταξιδεύει σε ανθισμένους, καταπράσινους κήπους με πανέμορφα λουλούδια. Όσοι θέλετε ο χώρος σας να αποκτήσει έντονη ενέργεια με πολύ ισχυρά happy vibes, αυτό είναι το ιδανικό χρώμα για εσάς!

Ανοιχτό κίτρινο

Italian Sunflower CS955

Το κίτρινο χρώμα, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι ένα εκπληκτικό, ανοιξιάτικο χρώμα. Ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια ενός σπιτιού αλλά ίσως το σαλόνι να είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή. Η φωτεινότητα του δημιουργεί την πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας.

Ανοιχτό γκρι/γαλάζιο

Smoke Mist CS1614

Η πληρότητα που νιώθουμε όταν κοιτάζουμε τον ανοιξιάτικο ουρανό είναι αναντικατάστατη. Ένα τέτοιο χρώμα μπορεί να δημιουργήσει την πιο φιλόξενη και ειρηνική ατμόσφαιρα που έχετε συναντήσει. Αν θέλετε να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρα σας, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό το χρώμα. Δεν συνδέεται μόνο με την ηρεμία αλλά και με την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα. Όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι η κρεβατοκάμαρα σας, δείχνει υπέροχο.

Ανοιχτό πράσινο

Opal Basil CS1132

Ο βασιλιάς των ανοιξιάτικων χρωμάτων! Το πράσινο χρώμα έχει ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να αναδείξει μοναδικά κάθε χώρο του σπιτιού. Ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια αλλά η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να κάνουν τη διαφορά με μια τόσο ιδιαίτερη απόχρωση.

Αν θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας αλλά προτιμάτε κάτι πιο ουδέτερο, κοντά στην απόχρωση του ανοιχτού γκρι, τότε σας προτείνουμε την απόχρωση Soft Serenade (CS018) της Colorstyle Paint. Το ήπιο φως της θα φωτίσει υπέροχα όλα τα έπιπλα και τη διακόσμηση του χώρου. 

Προμηθευτείτε δοκιμαστικά δείγματα από την εταιρεία μας και βρείτε το αγαπημένο σας ανοιξιάτικο χρώμα. Διαθέτουμε 1.694 αποχρώσεις και είναι όλες διαθέσιμες για δοκιμή στο χώρο σας!

 

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!