Πώς να βάψω μόνος μου το σπίτι: 5 tips για επαγγελματικό αποτέλεσμα

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, υπάρχουν δυο ακόμη πράγματα που θα σας χρειαστούν: άνετα ρούχα που μπορούν να λερωθούν και καλή διάθεση! Το βάψιμο ενός σπιτιού είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Όσο πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα δημιουργήσετε, τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας μουσική ή να καλέσετε τους φίλους σας για να σας βοηθήσουν. Ακολουθήστε τα επόμενα 5 tips και το αποτέλεσμα θα σας αφήσει απολύτως ικανοποιημένους.

1. Σωστή σειρά

Ξεκινήστε πρώτα από το τελείωμα κάθε τοίχου, συνεχίστε με το ταβάνι και ολοκληρώστε με το βάψιμο της επιφάνειας του τοίχου. Αυτή η σειρά κάνει το βάψιμο πιο γρήγορο και πιο εύκολο.

2. Υγρό ρολό

Για να μην υπάρξουν διχρωμίες, φροντίστε να μη στεγνώνει ποτέ η επιφάνεια του ρολού. Αν το ρολό έχει διαρκώς αρκετή ποσότητα χρώματος, κάθε του κύλιση θα καλύπτει πλήρως την προηγούμενη διαδρομή. Έτσι, δε θα δημιουργηθούν αποκλίσεις στην ομοιομορφία του χρώματος.

3. Κινήση και πίεση ρολού

Βάψτε κάθε επιφάνεια με γνώμονα το ύψος της, όχι το μήκος της. Οι κάθετες κινήσεις έχουν μικρότερο μήκος και προσφέρουν καλύτερο έλεγχο και ροή στη διαδικασία. Εφαρμόστε μόνο ελαφριά πίεση, αφήνοντας το ρολό και το χρώμα να κάνουν τη δουλειά. Εάν πιέσετε πολύ δυνατά, μπορεί να δημιουργήσετε σταγόνες και ‘τρεξίματα’ χρώματος.

4. Αφαίρεση ταινιών

Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες και μετά προχωρήστε στην αφαίρεση των ταινιών. Αν δεν έχει στεγνώσει καλά το χρώμα, όταν θα τραβήξετε την ταινία, μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα σ’ εκείνο το σημείο.

5. Πινέλο

Χρησιμοποιήστε πινέλο για γωνίες ή δυσπρόσιτες περιοχές ώστε να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα. Μια μικρή και ευέλικτη επιφάνεια, όπως του πινέλου, μπορεί να κάνει τη διαφορά στις λεπτομέρειες.

Πώς να βάψω μόνος μου το σπίτι; Εύκολα, σωστά και με τα άριστης ποιότητας χρώματα από την Colorstyle Paint.  Αναζητήστε στα συνεργαζόμενα σημεία πώλησης τα χρώματα εσωτερικου χώρου που διατείθενται σε 1.694 αποχρώσεις.


Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!