Πώς να βάψω μόνος μου το σπίτι: Η προετοιμασία

Αν θέλετε να βάψετε μόνοι σας το εσωτερικό του σπιτιού σας, εκτυπώστε αυτό το άρθρο γιατί θα σας χρειαστεί! Το βάψιμο του σπιτιού είναι μια δουλειά που μπορείτε εύκολα να κάνετε μόνοι σας, αρκεί να ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες.
Στην ερώτηση «Πώς να βάψω μόνος μου το σπίτι;» η απάντηση είναι μία: με σωστή προετοιμασία και 5 απλά tips.

Η προετοιμασία

Για να βάψετε μόνοι σας το σπίτι, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε πρώτα το κατάλληλο περιβάλλον. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντη αλλά η προετοιμασία στο βάψιμο των τοίχων παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ’ όσο φαντάζεστε. Για να πετύχετε, λοιπόν, ένα όμορφο αποτέλεσμα που θα έχει διάρκεια, θα πρέπει να φροντίσετε για 4 πράγματα:

Άδειασμα χώρου

Μεταφέρετε όλα τα έπιπλα του δωματίου που θέλετε να βάψετε έξω από το χώρο. Έτσι, θα προστατέψετε τα έπιπλα από κάποια σταγόνα χρώματος που μπορεί να πέσει πάνω τους. Επίσης, θα μπορείτε να κινείστε πιο ελεύθερα στο χώρο.

Έλεγχος ατελειών

Οι τοίχοι πολύ συχνά έχουν μικρές ρωγμές, τρύπες ή άλλου είδους ατέλειες. Φροντίστε να καλύψετε οτιδήποτε χαλάει τη λεία επιφάνεια του τοίχου με λίγο στόκο. Μετά το βάψιμο, είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν οι ατέλειες.

Καθαρισμός επιφάνειας

Πάρτε μια πετσέτα (ή ένα σφουγγάρι) και βρέξτε την με νερό. Αφού την στραγγίξετε καλά και φύγουν τα πολλά νερά, χρησιμοποιήστε τη νωπή επιφάνεια της για να περάσετε 1 – 2 φορές την επιφάνεια κάθε τοίχου. Όση ώρα περιμένετε να στεγνώσουν, μπορείτε να ρίξετε το χρώμα κάθε συσκευασίας σε έναν κουβά και να το ανακατέψετε καλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε ομοιομορφία στο βάψιμο κάθε τοίχου.

Τοποθέτηση ταινίας

Προμηθευτείτε ταινίες για να προστατέψετε επιφάνειες που παρεμβάλλονται στον τοίχο αλλά δε θέλετε να βαφτούν με το χρώμα που θα βάλετε στον τοίχο. Οι ταινίες αυτές προστατεύουν από λεκέδες και την ένωση του τοίχου με το πάτωμα.

Διαβάστε εδώ 5 tips για επαγγελματικό αποτέλεσμα