Ποια είναι τα κατάλληλα χρώματα για μικρό σαλόνι;

Ένα μικρό σαλόνι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδείξετε το στυλ και την κομψότητα του σπιτιού σας! Τα κατάλληλα χρώματα μπορούν να δώσουν στο χώρο μοναδικά πλεονεκτήματα που θα σας χαρίσουν ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Βορειοανατολικό ή νοτιοδυτικό;

Τι κατεύθυνση έχει το κέντρο του σαλονιού; Αν εξετάσετε με μια πυξίδα τη θέση του χώρου σε σχέση με τη θέση του ήλιου, τότε θα σας αποκαλυφθούν και ορισμένα χρώματα που ταιριάζουν στους τοίχους του! Τα βορειοανατολικά δωμάτια έχουν πάντα πιο ήπιο φως. Χρώματα όπως, το λευκό, το κίτρινο ή το ανοιχτό καφέ, προσθέτουν στο χώρο περισσότερο φως και δημιουργούν απόλυτη ισορροπία. Αντίθετα, το φως που μπαίνει στα νοτιοδυτικά δωμάτιο είναι πιο έντονο. Σε αυτή την περίπτωση, οι ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το ανοιχτό γκρι ή το μπεζ, ηρεμούν την τόσο έντονη φωτεινότητα και την απλώνουν στο χώρο.

 

Το ταβάνι είναι σημείο – κλειδί

Κι, όμως, το ταβάνι παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από ότι φαντάζεστε, όταν θέλετε να βάψετε σωστά ένα μικρό σαλόνι. Εάν θέλετε να προσθέσετε ύψος σε ένα μικρό δωμάτιο, καλό θα ήταν να αποφύγετε να βάψετε τους τοίχους και να αφήσετε το ταβάνι λευκό. Το ταβάνι θα φανεί χαμηλότερο από όσο είναι και ο χώρος ακόμη πιο μικρός. Μια πολύ καλή λύση είναι να βάψετε σε ανοιχτές αποχρώσεις με το υψηλής ποιότητας ακρυλικό ματ χρώμα, CS 258 – Select Ceiling Paint, ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι το ταβάνι είναι ψηλότερο. Επιπλέον, θα έχετε ένα εξαιρετικό ματ τελείωμα, θα χαμηλώσει ο τόνος της αντανάκλασης του φωτός και το φως θα διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο. Έτσι, το σαλόνι σίγουρα θα φανεί μεγαλύτερο και το αποτέλεσμα πολύ πιο ωραίο!

5 κατάλληλα χρώματα για μικρό σαλόνι

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα χώρο είναι φυσικά το χρώμα. Όταν πρόκειται για ένα μικρό χώρο, τα χρώματα που θα επιλέξετε θέλουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι είναι  περιορισμένη η παλέτα των χρωμάτων που ταιριάζουν σε ένα μικρό σαλόνι; Σε καμία περίπτωση!

Παρακάτω θα ανακαλύψετε 5 υπέροχα χρώματα που κινούνται και σε ανοιχτές και σε σκούρες αποχρώσεις, ώστε να επιλέξετε την αγαπημένη σας!

Ανοιχτό μπεζ

Wool Skin CS319

Προσθέτει στο χώρο μια γήινη, διακριτή νότα, δημιουργώντας μια cozy ατμόσφαιρα.  Αν θέλετε να δώσετε μια εκπληκτική, μοντέρνα πινελιά, μπορείτε να βάψετε το ταβάνι ένα σχετικά πιο έντονο χρώμα και να δημιουργήστε μια τέλεια αντίθεση.

Ανοιχτό πράσινο / φυστικί

Pistachio Sherbet CS1299

Το ανοιχτό πράσινο στους τόνους του φυστικί είναι μια μοναδική απόχρωση που αντανακλά το φως του ήλιου και το σκορπίζει σε ολόκληρο το  χώρο. Είναι γλυκό, ζωηρό και μπορεί να σας φτιάξει εύκολα τη διάθεση! Αν είστε λάτρης της αρμονίας στο χώρο σας, είναι το ιδανικό χρώμα για εσάς.

Aνοιχτό γαλάζιο

Aqua Marina  CS1509

Υπέροχο, φωτεινό και πάνω από όλα εντυπωσιακό!  Η ηρεμία που απελευθερώνει στο χώρο θα σας αποφορτίσει, μετά από μια δύσκολη μέρα. Αν θέλετε να αυξήσετε τη φωτεινότητα του, μπορείτε να βάψετε έναν από τους τέσσερις τοίχους με λευκό χρώμα.

Ανοιχτό γκρι

New Edge CS194

Το ανοιχτό γκρι είναι ένα από τα πιο μοντέρνα και αγαπημένα χρώματα. Φωτίζει μοναδικά το χώρο και δημιουργεί μια ουδέτερη βάση για να διαμορφώσετε το σαλόνι σας, όπως ακριβώς θέλετε. Τα ασημένια αντικείμενα διακόσμησης ταιριάζουν υπέροχα με αυτό το χρώμα.

Σκούρο μπλε

Majesty Blue CS1570

Το σκούρο μπλε είναι η απόδειξη ότι δεν ταιριάζουν μόνο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στους μικρούς χώρους. Αν θέλετε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, είναι μια επιλογή που αξίζει να τολμήσετε.

Αυτά είναι, λοιπόν, μερικά από τα κατάλληλα χρώματα για μικρό σαλόνι! Μπείτε στην ηλεκτρονική βεντάλια μας και τοποθετήστε τους κωδικούς των χρωμάτων στο πεδίο αναζήτησης. Εκεί, θα δείτε με ακρίβεια τις αποχρώσεις που σας προτείνουμε. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε δοκιμαστικά δείγματα των αγαπημένων σας αποχρώσεων από την Colorstyle Paint, ώστε να αποφασίσετε σωστά για την τελική σας επιλογή.

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!