3 χρώματα τοίχου για μία μοντέρνα κουζίνα

Η κουζίνα αποτελεί πια την καρδιά ενός σπιτιού. Μαζί με το σαλόνι, διαμορφώνουν την αισθητική και την ατμόσφαιρά του. Τα παλαιότερα χρόνια, ο χώρος της κουζίνας όφειλε να είναι περισσότερο λειτουργικός παρά καλαίσθητος. Με το πέρασμα του χρόνου, άρχισε σιγά – σιγά να γίνεται μέρος του ευρύτερου εσωτερικού design. Αυτό σημαίνει πως ξεκινάμε από το χρώμα που θα βαφτεί μία κουζίνα και τις αποχρώσεις που θα επιλέξουμε.

Για μια μοντέρνα κουζίνα το μπεζ και το λευκό είναι χρώματα συντηρητικά. Βέβαια η επιλογή ενός απλά διαφορετικού χρώματος δεν την κάνει μοντέρνα. Αναζητάμε εκείνα τα χρώματα που θα δημιουργήσουν την εκπληκτική ισορροπία που θα συνδυαστεί με τις ηλεκτρικές συσκευές αλλά και τα έπιπλα της κουζίνας. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν και αποχρώσεις που μικραίνουν το εμβαδόν της καλό είναι προσέξουμε τις επιλογές με στόχο να δημιουργήσουμε μία μόνιμα ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Το μέγεθος μίας κουζίνας παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ομορφιάς της. Οι μεγάλοι χώροι έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα έναντι των μικρών. Επίσης, οι γωνίες ή το σχήμα «Π» που μπορεί να σχηματίζει η διάταξη του χώρου, επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, οι σωστές αποχρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, σε οποιοδήποτε χώρο.

Τολμήστε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε ένα από τα τρία χρώματα που σας προτείνουμε και θα κάνουν σίγουρα την κουζίνα σας μοντέρνα και κομψή!

1.Ανοιχτό κίτρινο αντί για μπεζ

Yellow Tulips CS943

Το νέο μπεζ είναι το ανοιχτό κίτρινο. Δίνει στο χώρο μια ήπια φωτεινότητα, σκορπίζει ηρεμία και ταιριάζει όμορφα με όλα τα έπιπλα μιας κουζίνας. Αν προτιμάτε παστέλ και όχι έντονες αποχρώσεις, το ανοιχτό κίτρινο θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Το μπεζ χρώμα που ήταν δημοφιλές την προηγούμενη δεκαετία για τη διακόσμηση της κουζίνας, δύσκολα επιλέγεται πια για ένα μοντέρνο σπίτι.

2.Ανοιχτό μωβ αντί για γκρι

Roaring Twenties CS592

Το μωβ έχει πολλές αποχρώσεις που μπορούν να ταιριάξουν σε όλα τα δωμάτια ενός σπιτιού. Για την κουζίνα, όμως, η απόχρωση του ανοιχτού μωβ (λιλά) που θυμίζει λεβάντα είναι ένα μοναδικό, φιλόξενο χρώμα που δημιουργεί μια όμορφη ατμόσφαιρα. Η καταπραϋντική του ιδιότητα είναι ένα δώρο στο χώρο που συγκεντρώνεται η οικογένεια για το μεσημεριανό ή το βραδινό, μετά από μια δύσκολη μέρα. Στο παρελθόν, το γκρι ήταν μία αγαπημένη απόχρωση για την κουζίνα. Με τα χρόνια, όμως, σταμάτησε να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές αφού ήταν λιγότερο θετικό και φιλόξενο στο περιβάλλον.

3. Ανοιχτό πράσινο αντί για λαδί

Lemon Lime CS1195

Το πράσινο χρώμα απελευθερώνει φως και ηρεμία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ειδικά για την κουζίνα σας, όμως, προτείνουμε να επιλέξετε ένα πράσινο σε παστέλ απόχρωση που επιβεβαιωμένα λειτουργεί θετικά στην ψυχοσύνθεσή σας. Το ανοιχτό πράσινο δίνει μια ήπια νότα χρώματος στο χώρο που είναι αρκετή για να χαρίσει γαλήνη στην ατμόσφαιρα. Στο παρελθόν το λαδί ήταν το χρώμα που επικρατούσε στις κουζίνες. Τολμήστε να το αντικαταστήσετε αφού οι μοντέρνες κουζίνες πλέον τείνουν στις παστέλ αποχρώσεις της οικογένειας του πράσινου.

Αν θέλετε, λοιπόν, να δημιουργήσετε μια μοντέρνα κουζίνα που να αποπνέει κομψότητα, τώρα ξέρετε ποια χρώματα να επιλέξετε και ποιες αποχρώσεις θα ήταν καλό ν’ αποφύγετε!


Μπείτε στην ηλεκτρονική βεντάλια της Colorstyle Paint και δείτε τις προτεινόμενες αποχρώσεις, τοποθετώντας τους κωδικούς στο πεδίο αναζήτησης. Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε δοκιμαστικά δείγματα των αγαπημένων σας αποχρώσεων, ώστε να αποφασίσετε σωστά για την τελική σας επιλογή.

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!