Δημιουργήστε το απόλυτο winter mood στο σπίτι σας!

Το σπίτι σας μπορεί να μετατραπεί σε έναν cozy χώρο που θα χαλαρώνετε και θα απολαμβάνετε το απόλυτο winter mood! Τα πανέμορφα, φιλόξενα σπίτια που θαυμάζετε στις φωτογραφίες του Instagram ή του Pinterest είναι κάτι που μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς. Ποιο είναι, λοιπόν, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να μεταμορφώσετε το χώρο σας στην πιο όμορφη και ζεστή φωλιά του χειμώνα; Η σωστή επιλογή των χρωμάτων φυσικά.

Γιατί τα χρώματα παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο;

Πολλοί πιστεύουν ότι η διακόσμηση είναι εκείνη που δημιουργεί την ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα ενός σπιτιού. Πράγματι, η διακόσμηση επηρεάζει την ατμόσφαιρα ενός χώρου και διαμορφώνει την αισθητική του. Ωστόσο, τα χρώματα που συνυπάρχουν στο εσωτερικό του φαίνεται να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της μεταμόρφωσης. Η δυναμική που έχουν μέσα στο χώρο είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε έπιπλο.

Τι αποχρώσεις ταιριάζουν στο winter mood;

Είναι πολλά τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια όμορφη, χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Είτε σας αρέσουν οι παστέλ αποχρώσεις, είτε είστε λάτρεις των πιο έντονων χρωμάτων, μπορείτε να εμπνευστείτε από τους παρακάτω συνδυασμούς:

1. Γκρι με ροζ

Moss Bank CS202 – Bright Blush CS733

Το γκρι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό χρώμα του χειμώνα. Συνήθως χρησιμοποιείται το ανοιχτό γκρι στους τοίχους των σπιτιών για να διαφοροποιηθεί από το κλασικό άσπρο χρώμα. Ωστόσο, όταν ένα μουντό χρώμα, όπως το γκρι, συνδυάζεται με ένα ανοιχτό και γλυκό χρώμα, όπως το ροζ, τότε αλλάζει τελείως το vibe που εκπέμπουν τα δυο αυτά χρώματα στο χώρο. 

2. Ανοιχτό πράσινο με λευκό

Deep Lime CS1232 – Minimal White CS037

Η ηρεμία και η ευεξία που εκπέμπει το πράσινο χρώμα είναι μοναδική γιατί θυμίζει την φύση. Το λευκό, από την άλλη μεριά, θυμίζει περισσότερο το κρύο και το χιόνι. Τα δυο χρώματα συνδυάζονται άψογα γιατί το λευκό φωτίζει το χώρο ενώ το πράσινο απελευθερώνει ακόμη πιο έντονα τις χαλαρωτικές του ιδιότητες.

3. Σκούρο ροζ

Cyclamen CS672

Αν σας αρέσει το winter mood αλλά αγαπάτε και το μοντέρνο στυλ, το  σκούρο ροζ σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Θα σκορπίσει στο χώρο σας το χρώμα των ανθισμένων λουλουδιών και θα νιώσετε όλη τη ζεστασιά και τη θαλπωρή ενός χειμωνιάτικου πρωινού.

Christmas mood for Christmas lovers

Bolero Red CS688 – Ecru Canvas CS1684

Αν τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη σας γιορτή, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας λίγο πιο χριστουγεννιάτικο. Επιλέξτε κόκκινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με κρεμ ή γκρι τόνους και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά στην ατμόσφαιρα. Το βαθύ κόκκινο θα κάνει το χώρο σας πιο εορταστικό ενώ οι ανοιχτοί τόνοι θα φέρουν την ένταση του κόκκινου στη σωστή ισορροπία.

Το κόκκινο είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα γιατί μπορεί να αποτυπώσει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Συμβολίζει και την ένταση του θυμού αλλά και την δύναμη της αγάπης. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει μια μοναδική αίσθηση στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Η Colorstyle Paint σας δίνει την δυνατότητα να αγοράσετε δείγμα του χρώματος που θέλετε, ώστε να εξασφαλίσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ανακαλύψτε όλες μας τις αποχρώσεις στην ηλεκτρονική μας βεντάλια. Τοποθετήστε τους κωδικούς των χρωμάτων του άρθρου στο πεδίο αναζήτησης για να δείτε με ακρίβεια τα χρώματα.

Αν θέλετε να σας προτείνουμε τις κατάλληλες αποχρώσεις με βάση τα αγαπημένα σας χρώματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ!

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!