Ποια είναι η ιδανική περίοδος για βάψιμο;

Το βάψιμο του σπιτιού αν και γενικά θεωρείται μία κουραστική διαδικασία ενώ για πολλούς είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ανανεώσουν τους αγαπημένους χώρους του σπιτιού τους.

Οι ειδικοί συστήνουν ως την ιδανική περίοδο για να βάψετε το σπίτι σας, το τέλος της άνοιξης ή ακόμα και την αρχή ή τα μέσα του καλοκαιριού. Τότε, ο καιρός είναι πιο γλυκός, τα επίπεδα υγρασίας εξαιρετικά χαμηλά, όπως εξίσου χαμηλές και οι πιθανότητες για βροχές.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι ασταθείς καιρικές συνθήκες και οι συχνές εναλλαγές των καιρικών φαινομένων και των θερμοκρασιών, δεν πρέπει να σας κρατούν πίσω στο σχεδιασμό της ανακαίνισης του σπιτιού σας. Βάλτε στα άμεσα σχέδιά σας την ριζική αλλαγή του και να είστε σίγουροι ότι το σύμπαν θα…συνωμοτήσει για να πετύχετε την αποστολή σας!

Πώς θα καταλάβετε ότι το σπίτι σας χρειάζεται άμεσα βάψιμο

Συνήθως, η κακή και ταλαιπωρημένη εξωτερική εικόνα του σπιτιού σας, είναι το πλέον αδιάψευστο σημάδι που σας “φωνάζει” ότι η κατοικία σας χρήζει άμεσης και ριζικής ανακαίνισης.

Τοίχοι με εμφανή προβλήματα όπως ξεφλούδισμα, αλλοίωση του χρώματος αλλά και υγρασία, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι πρόβλημα που πιθανότατα να επιβαρύνει και τις συνθήκες υγιεινής στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι ειδικά η υγρασία μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις: Διάβρωση των δομικών υλικών του κτιρίου, μείωση της ανθεκτικότητάς του κατασκευαστικά, αύξηση των εξόδων θέρμανσης και τέλος, αθροιστικά,  σε ένα μεγαλύτερο κόστος στην αποκατάσταση των ζημιών.

Φανείτε προνοητικοί και μη περιμένετε τα σημάδια αυτά να κάνουν πρώτα την εμφάνισή τους για να λάβετε τα μέτρα σας: Επαναλάβετε τη διαδικασία του βαψίματος κάθε 5 με 10 χρόνια ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της περιοχής (έντονη ηλιοφάνεια, συχνές βροχές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες), την γενικότερη κατάσταση του σπιτιού, αλλά και τα χρώματα που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για το βάψιμό του.  

Αν το σπίτι σας είναι κοντά στη θάλασσα, χρησιμοποιήστε είτε HOUSESHIELD 100% Ακρυλικό Ματ CS505, είτε το Concepts 100% Ακρυλικό Ματ CS170 που και τα δύο επιτρέπουν στην επιφάνεια να αναπνέει δίνοντας τη δυνατότητα στους υδρατμούς να διαφεύγουν.

Ξεκινήστε από την ταράτσα, με ένα χρώμα, όπως το HOUSESHIELD PU Roof Coating CS054 που λειτουργεί και ως αδιάβροχη μεμβράνη, προστατεύοντας από την υγρασία και τα λιμνάζοντα νερά, ενώ ταυτόχρονα χάρη στην ειδική σύνθεσή του, προσφέρει υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Για την στεγανοποίηση επιφανειών από μπετόν, σοβά, τούβλα, ξύλα και μέταλλα, χρησιμοποιήστε το HOUSESHIELD CS055, 100% αδιάβροχο, ακρυλικό ελαστομερές επίχρισμα. Διατηρεί τις επιφάνειες αδιάβροχες, γεφυρώνοντας τις μικρές υπάρχουσες αλλά και μελλοντικές ρωγμές του κτιρίου σας.

Δώστε βάση στην ποιότητα των χρωμάτων και στο εσωτερικό

Όσο δελεαστικές και εάν εμφανίζονται μερικές τιμές χρωμάτων στην αγορά, κριτήριο των αγορών σας πρέπει να παραμένει σταθερά η υψηλή ποιότητα του προϊόντος. Εμπιστευτείτε πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα, που εγγυόνται τέλεια καλυπτικότητα ενώ ασκούν και αντιμικροβιακή δράση.

Όπως το Eco Studio CS219 (ιδανικό για γραφεία και παιδικά υπνοδωμάτια) που χαρίζει εξαιρετικά ομοιόμορφο ματ αποτέλεσμα, χαρακτηρίζεται από τις άριστες αντοχές του στο πλύσιμο και τον καθαρισμό, ενώ ταυτόχρονα είναι άοσμο, εύκολο στην εφαρμογή του, χωρίς αμμωνία και κυρίως, φιλικό στον χρήστη και στο περιβάλλον.

Για κουζίνες και μπάνια που οι υπερβολικοί υδρατμοί συντελούν στην εμφάνιση μούχλας, χρησιμοποιήστε το 100% ακρυλικό, αντιμουχλικό σατινέ Select Bath & Spa. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται η συμπληρωματική χρήση αντιμουχλικού υποστρώματος The perfect primer Bath & Spa.

Έξτρα tip: Ακολουθήστε τις οδηγίες των προϊόντων! Τα χρώματα και τα βερνίκια είναι ευαίσθητα στην θερμοκρασία και κατά την εφαρμογή τους θα πρέπει να συμβουλεύεστε τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στις συσκευασίες ή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος που θα δείτε στο site μας. Η ιδανική θερμοκρασία για βάψιμο είναι 20 – 25 βαθμοί Κελσίου!