Αποχρώσεις και στυλ διακόσμησης για του λάτρεις του Retro

Το Retro είναι γενικά μια διακοσμητική τάση αρκετά “φανταχτερή” που  μας ταξιδεύει μεταξύ της δεκαετίας του 50’ και του 70’. Εδώ είναι το στυλ που σας προ(σ)καλεί στους ολοδικούς σας ρυθμούς!  

Το Retro στυλ διακόσμησης σας απελευθερώνει επιτρέποντάς σας να αναμείξετε χρωματικές αντιθέσεις και να συνδυάσετε σχέδια, μοτίβα  και μοντέρνα υλικά με υλικά παλαιότερων δεκαετιών, δημιουργώντας το χαρακτήρα που εσείς θέλετε στο χώρο σας.

Ροζ

Αυτές οι ροζ-μωβ αποχρώσεις,  Rhapsody Lilac CS614  & Diva Glam CS665, είναι βγαλμένες από τη δεκαετία του ’80, αλλά είναι και πάλι στην κορυφή των σύγχρονων χρωματικών τάσεων. Το μωβ φέρνει μια εκλεπτυσμένη αίσθηση σε χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας. Προτιμήστε σκούρες αποχρώσεις αντί για παστέλ για να τους δώσετε μια μοντέρνα όψη. Συνδυάζονται απόλυτα με καφέ τόνους όπως Potter’s Clay CS295 στα έπιπλα του χώρου.

Κίτρινο

Το στυλ της δεκαετίας του ’70 έφερε ζωντανά χρώματα όπως το κίτρινο στα σπίτια μας. Μέχρι σήμερα, οι αποχρώσεις που κυμαίνονται από τα ανοιχτά κίτρινα όπως η απόχρωση Egg Yolk CS939, μέχρι την πλούσια μουσταρδί όπως η Plain Petrol CS947, εμφανίζονται ξανά με διάφορους τρόπους γύρω μας. Για μια φρέσκια πινελιά, ενισχύστε την ένταση με μια ζωντανή απόχρωση κίτρινου σαν την Gold Pebble CS946.

Μπλε/ Γαλάζιο

Γνωστή όπως το χρώμα του τζιν, αυτή η μπλε απόχρωση Blue Star CS1602 είναι και πάλι στις τάσεις. Βάψτε τους τοίχους σε μπλε τόνους όπως και το Blue Sarong CS1401 για μοναδική ελκυστικότητα μέσα από ένα τέτοιο ζωντανό χρώμα. Σε υπνοδωμάτια και μπάνια, δημιουργήστε μια ήρεμη ατμόσφαιρα ιδανική για χαλάρωση με γαλάζιες αποχρώσεις όπως

οι Alaskan Sky CS1487 και Pacific Foam CS1403, αλλά και με μία ακόμα πιο ανοιχτή μπλε απόχρωση σαν την Blue Reef CS1557.

Πράσινο

Οι βαθιές, γήινες αποχρώσεις του πράσινου σαν την Atlantic Nights CS1367, υπάρχουν παντού, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις κουζίνες ως ιδανικό χρώμα ντουλαπιών, πετσέτας και αξεσουάρ μπάνιου. Δώστε πολυτέλεια και φως δημιουργώντας έναν τοίχο έμφασης σε έναν αγαπημένο σας χώρο, χρησιμοποιώντας την πλούσια απόχρωση πράσινου Gloucester Green CS1344.

Συνδυάστε τα με τη συλλογή σας από vintage ηλεκτρικές συσκευές και θα δημιουργήσετε το απόλυτα Retro Décor στο χώρο σας.

Παστέλ Ροζ

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, οι παστέλ αποχρώσεις του ροζ διαχέονταν σε όλα τα είδη επιφανειών, όπως πλακάκια μπάνιου, νιπτήρες, μπανιέρες και πολλά άλλα. Ενώ η σημερινή εκδοχή αυτής της τάσης είναι πιο συγκεκριμένη, το ροζ είναι και πάλι δημοφιλές στα μπάνια και καθιστικά. Συνδυάστε την παστέλ απόχρωση Coral Canyon CS440 με μοντέρνες μαύρες, κίτρινες και πράσινες πινελιές για να δημιουργήσετε τον απόλυτο retro χώρο.

Πριν ξεκινήσεις να γεμίζεις το δωμάτιο, διάλεξε τα χρώματα γύρω από τα οποία θα κινηθείς.

Από την ταπετσαρία, τις κουρτίνες, το χρώμα του τοίχου μέχρι και τους καναπέδες μπορείτε να “παίξετε” με τολμηρά σχέδια και έντονα χρώματα. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι ο χώρος σας πρέπει να έχει ισορροπία. Πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και μοτίβα θα κάνουν το χώρο να μοιάζει χαοτικός, αφιλόξενος και τα στοιχεία διακόσμησης ασύνδετα μεταξύ τους.

Αφήστε το χρώμα στους τοίχους να επιδράσει σε όλα τα στοιχεία του χώρου, αλλά δώστε μεγάλη προσοχή  στην επιλογή του κυρίαρχου χρώματος στον τοίχο σας.

Για περισσότερα στυλ διακόσμησης και ιδέες χρωμάτων δείτε το έντυπο «Ταξίδι στο Χρώμα» online  ή προμηθευτείτε το από το συνεργαζόμενο δίκτυο.