4 νέες ιδέες διακόσμησης σαλονιού για το 2023

Η νέα χρονιά για κάποιους σημαίνει νέοι στόχοι, καινούριες  ιδέες ή αλλιώς to-do lists. Για κάποιους άλλους σημαίνει αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού, ανακαίνιση, ακόμα και μετακόμιση σε νέο σπίτι.

Χρώμα, χρώμα και πάλι χρώμα

Το 2023 διαμορφώνεται ως η χρονιά των ζεστών και έντονων χρωμάτων.

Εξερευνήστε την παλέτα των χρωμάτων  μέσα από τολμηρές αποχρώσεις σε τοίχους και έπιπλα και δώστε έναν περιπετειώδη χαρακτήρα στο χώρο.

Οι αποχρώσεις μπεζ-καφέ όπως οι Malibu Tan CS452, Misty Mauve CS489, Cinnamon Spice CS466 είναι στα trends του 2023 και τείνουν να ακολουθούν οι τάσεις του σχεδιασμού ενός σπιτιού. Γήινα χρώματα και μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στη θέση των γκρι, λευκό και off white.

Φυσικά υλικά και… go green

Οι αγοραστές πλέον, ανησυχούν όλο και περισσότερο για το περιβάλλον, γεγονός που θα επηρεάσει τα έπιπλα που θα αγοράζονται για το σαλόνι και όχι μόνο. Θα δούμε αυτό να μεταφέρεται και στις επιλογές σχεδιασμού του σπιτιού σας, καθώς επιλέγονται φιλικά προς το περιβάλλον κομμάτια από ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι απλές γραμμές, ο λιτός σχεδιασμός και υλικά όπως το ακατέργαστο ή ανακυκλώσιμο ξύλο, ο φελλός, το μπαμπού, το οποίο είναι ανθεκτικό, όμορφο και αντέχει στο χρόνο, προωθούν την έννοια της χαλάρωσης. Τα παραπάνω υλικά πέρα ότι είναι φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, είναι μίνιμαλ και προσθέτουν στυλ, κάνοντας το χώρο σας πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό.

Υφάσματα και Χαλιά

Όσον αφορά τα υφάσματα, στο σαλόνι μπορούμε να συναντήσουμε πολύχρωμα στοιχεία από βελούδο ή λινό. Είναι ένας ιδανικός και εύκολος τρόπος διακόσμησης του σαλονιού σας, χαρίζοντας στυλ και ατμόσφαιρα.

Τα χαλιά μπορούν να προσθέσουν χρώμα, μοτίβο και ενδιαφέρον στο σαλόνι. Με ένα εντυπωσιακό statement χαλί, τα υπόλοιπα έπιπλά σας μπορεί να είναι αρκετά απλά και μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα από το χαλί σε μαξιλάρια, κουρτίνες κι άλλα αξεσουάρ. Δοκιμάστε να βάλετε ένα κλασικό χαλί με μοντέρνα έπιπλα ή το αντίστροφο.