Ανακαλύψτε χρώματα τοίχου που ταιριάζουν με ξύλινα έπιπλα

Γνωρίζετε ότι τα ξύλινα έπιπλα «μαρτυρούν» το χρώμα που ταιριάζει στον τοίχο σας; Αν συνδυάσετε σωστά την απόχρωση του ξύλου με την απόχρωση του τοίχου, θα αντικρίσετε μπροστά σας ένα ολοκαίνουργιο δωμάτιο! Τα μυστικά των χρωμάτων δεν τελειώνουν ποτέ. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να μάθουμε τα χρώματα τοίχου που ταιριάζουν με ξύλινα έπιπλα.

Αντίθεση ή αρμονία;

Να μια ερώτηση που θα ήταν καλό να απαντήσετε, προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση των κατάλληλων χρωμάτων. Γιατί; Ας πούμε ότι υπάρχουν δυο δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε στο συνδυασμό χρωμάτων τοίχου και ξύλινων επίπλων. Ο ένας δημιουργεί αντίθεση και ο άλλος αρμονία. Αν, για παράδειγμα, στο ξύλο του κρεβατιού σας πρωταγωνιστεί το κόκκινο, ένας πράσινος τοίχος σε παστέλ απόχρωση θα κάνει ακόμη πιο έντονο το ξύλο στο χώρο. Αν, όμως, δε θέλετε να δημιουργήσετε αντίθεση αλλά αρμονία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ουδέτερο χρώμα, όπως το μπεζ. Ακόμη και να μην έχετε καταλήξει τι από τα δυο θέλετε να κάνετε, μπορείτε να εμπνευστείτε από τα ίδια τα χρώματα!

5 χρώματα τοίχου που ταιριάζουν με ξύλινα έπιπλα

1. Λευκό – Μπεζ

Décor White CS017 – Creme CS039

Αν σας αρέσει το vintage στυλ και θέλετε να φτιάξετε ένα χώρο με πιο παραδοσιακό χαρακτήρα, επιλέξτε το λευκό. Για να μη βγει βαρετό το αποτέλεσμα, μία είναι η λύση: φωτογραφίες στον τοίχο!  Τα ξύλινα έπιπλα σε έναν χώρο με πολλές, στολισμένες φωτογραφίες στους τοίχους μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέλειο, θεματικό δωμάτιο με τις αγαπημένες σας στιγμές. Σε περίπτωση που θέλετε ένα λιγότερο φωτεινό χρώμα που να ταιριάζει με τα έπιπλα, το μπεζ είναι η ιδανική επιλογή.

2. Μουντό Κόκκινο

Ruby Ice CS1723

Όταν συναντηθεί η σκουρόχρωμη απόχρωση του κόκκινου με τη ζεστασιά του ξύλου, το αποτέλεσμα είναι άκρως ρομαντικό! Ένας εντυπωσιακός συνδυασμός που χαρίζει στο σπίτι σας έναν πιο εκκεντρικό χαρακτήρα. Δοκιμάστε τον σε κάποιο δωμάτιο με μεγάλο εμβαδόν ώστε η έντονη απόχρωση του κόκκινου να μη μικρύνει το χώρο.

3. Απαλό Ροζ

Rose Petal CS747

Φτιάξτε το δωμάτιο των ονείρων της με δυο απλά υλικά: ξύλινα έπιπλα και απαλό ροζ στους τοίχους! Αυτή είναι η σίγουρη συνταγή για την πιο όμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα ενός κοριτσίστικου παιδικού δωματίου. Ο ίδιος συνδυασμός μπορεί, επίσης, να δώσει ένα funny vibe  σε έναν χώρο που έχετε διαμορφώσει για την καθημερινή σας γυμναστική.

4. Bronze ή ανοιχτό μουσταρδί

Bronze medal CS989 ή Marigold CS940

Οι αποχρώσεις του bronze και του ανοιχτού μουσταρδί δένουν τόσο αρμονικά με το χρώμα του ξύλου που μπορείτε να τις αξιοποιήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η bronze απόχρωση αναδεικνύει ξύλινα έπιπλα με χρυσοκίτρινο χρώμα ενώ το ανοιχτό μουσταρδί δημιουργεί τέλεια αντίθεση με το σκουρόχρωμο ξύλο.

5. Μουντό Πράσινο

Green Lake CS1106  ή Jungle Trip CS1099

Το πράσινο με το καφέ είναι ένας ιδιαίτερος χρωματικός συνδυασμός που απελευθερώνει ζεστασιά και ηρεμία. Η σκουρόχρωμη απόχρωση του γλυκαίνει την ενέργεια του χώρου και αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ομορφιά του ξύλου. Αν έχετε σπάνια κομμάτια ή αντίκες, αυτό το χρώμα θα τους δώσει μια πιο σύγχρονη νότα.

Extra tip για μοντέρνο στυλ!

Τα ξύλινα έπιπλα αναδεικνύουν κάθε δωμάτιο με την κλασική ομορφιά τους. Τι θα γινόταν αν παντρεύονταν ένα τόσο παραδοσιακό στοιχείο, όπως το ξύλο, με μια πιο μοντέρνα τεχνοτροπία στο βάψιμο των τοίχων; Δοκιμάστε να βάψετε τον έναν από τους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου με την απόχρωση Steel house CS 1615 της Colorstyle Paint και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!

 

Αυτά είναι, λοιπόν, μερικά από τα χρώματα τοίχου που ταιριάζουν με ξύλινα έπιπλα. Για να βρείτε ποια χρώματα ταιριάζουν στον δικό σας χώρο, αγοράστε δοκιμαστικά δείγματα από την Colorstyle Paint  σε περισσότερες από 1600 αποχρώσεις. Έτσι, μπορείτε να ελέγξετε απόλυτα το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορείτε να μπείτε στην ηλεκτρονική βεντάλια της Colorstyle Paint και να δείτε με ακρίβεια τις προτεινόμενες αποχρώσεις του άρθρου, τοποθετώντας τους κωδικούς στο πεδίο αναζήτησης. 

Ακολουθήστε μας στο facebook & στο instagram για να ενημερώνεστε για ιδέες διακόσμησης και τους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας Colorstyle Paint!